Jump to content

Anime


Feno

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Boku dake ga inai machi ili Erased.

12 epizoda adaptiranog stripa. Keywords su butterfly effect, timetravel, timeloop. Za ljude koji vole tu tematiku siguran sam da ce uzivati. Kad kazem siguran, mislim na konto prve tri epizode koje sam odgledao, ali eto, tu sam. Ako bih ga poredio sa necim bio bi to koktel Steins gatea, narativnog govora iz death notea, eventualno komad Baccanoa. Dajte mu sansu definitivno. Vracam se posle ostatka materijala sa zakljuckom i overall ocenom.

YsKBe.jpg?1
Link to comment
Share on other sites

Plitko...

Kao i u vecini serija od 12 epizoda i ovde se desilo isto, fino otvaranje, lepa razrada i onda BAM! kraj. A u ovakvoj temi to je bas steta. Prosto fali dosta toga da bude odlicno, ovako je samo interesantna ideja. Jedan od rivjuova pocinje sa "Kids those age simply don't think that way..." i to jeste tako, premladi klinci su puni iskustva, prepametnih zakljucaka, ne ponasaju se shodno godinama, nesto poput 20th century boys. To definitivno na mahove smeta, ali ako ste fleksibilni zazmuricete na jedno oko. Erased nije nesto sto ce vas oduvati, i ne ocekujte vise od proseka punim rupa koji ako nista, ima zanimljiv setting, uvod i razradu. 

YsKBe.jpg?1
Link to comment
Share on other sites

Meni je problem baš bio što glavni junak ne rezonuje dovoljno odraslo i iskusno dok je u prošlosti, pošto bi trebalo da je i dalje "odrasla verzija" samog sebe, samo u telu klinca.


Kraj dolazi tačno tamo gde treba da bude i vrlo je dobar.
Slažem se da su setting i koncept vrh, a da ima par rupica koje su možda previše banalne da bi im se moglo oprostiti.
I pored mana odgledao sam Boku dake ga inai machi u jednom cugu. Svakako vredi gledati. :)

Sa druge strane, ovaj novi Berserk mi je lošnjikav. Režija je na momente čudna, mada ima par super akcionih scena. Muzika je loša. Neke, po meni, nebitne stvari u delu priče koju su obradili su u prevelikom fokusu, a neke druge su zapostavljene. 3D animacija i dizajn likova su užasni. Najgore je što su prva i poslednja epizoda najgore u svakom pogledu. Ostatak sezone ima neku prosečno prelaznu ocenu.

Ne znam da li da se plašim sledeće sezone ili da se nadam da će biti bolja od ove (što ne bi smelo da bude teško)...

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Sta znam, ovaj mali plavi, Kenya (?) mnogo brate zna za svojih 11 godina, cak je preuzeo inicijativu naspram Satoru-a. Negde oko 4te epizode sam bio u fazonu, ok i on je rivajvalovao i zna da ovaj isto "skace" kroz vreme pa ce oni tu nesto zajedno da sprcaju ubicu. Medjutim samo je prepametan, previse primecuje za svoju dob. Ali kazem, provuce se to nekako.

Drugo, cela razrada je u stvari nedovoljna. Te cetiri epizode su odlicno realizovane, ostatak je zbrzan, serviran kao prazan pasulj u jevtinim kantinama. Kraj, ajde i nije toliko gadan obzirom da se sve zbilo dok je on jos bio klinac, tako da nije ostalo nista drugo nego da se suoci sa negativcem kad se probudi. Ali to kako je on znao da ce na krovu da se sve izdesava kako se izdesavalo...taj koncept forsiranja izvedbe savrsenog a opet malo-verovatno-da-ce-uspeti, master plana kako da doskoci nedoskocivom negativcu mi je bio zanimljiv kad sam bio mladji, sad sam bio u "ma dajte nesto novo, pravite mange/anime preko 30 godina". Mada prestrog sam, umeju oni to i ogavnije da urade. :) 

Pocetak je sjajan ali opada kvalitet od sredine ka kraju. Recimo nek' je pocetak 9/10 do poslednje epizode se spusta na nekih jakih 6.5 ili 7. 

 

YsKBe.jpg?1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 7 months later...

Devilman Crybaby

Netflix. Reboot/modernizacija klasičnog Devilmana. Režija Yuasa Masaaki.

Školarac Akira Fudo i demon Amon postaju jedno. Postaju Devilman, zaštitnik dobrote!

Više nego jako dobro. Osim što je brza, zabavna, nasilna, surova i hiperseksualna, priča je pre svega o ljubavi, gubitku i tome koliko su ljudi moroni.

11/10, would binge again.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

凸( ͡◕ω ͡◕)凸  i dalje dominira.

Godzillla mi je toliko dosadna da sam iz 6 pokušaja stigao do 40. minuta.

4,5 Tatamija, odnosno Tatami Galaxy - predivna coming of age, slice of life, ljubavna, komedija, drama, psihodelija koja se odvija u sobici veličine 4,5 tatamija u Kjotu, a i oko nje, na više metafizičkih ravni. 11/10 would binge again.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

au jebote...tatami galaxy. Sad si me smorio...secam se da sam gledao davno i sad vidim da je iz 2010 :(

Nisam gledao nista bas dugo, a kad pogledam sta novo izlazi nije me nista posebno privuklo. Mozda gresim, dajte nesto a da nije moe, pantsu i tome slicno :P

Poslednje sto sam gledao je Parasyte - https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10272

 

Is there a flower shop in the tahraji desert?

Link to comment
Share on other sites

Krenuo ovih dana i Itō Junji "Korekushon". 12 dvadesetominutnih epizoda rađenih po horror stripovima Đunđija Itoa, kod nas verovatno najpoznatijeg po mangi (a i filmu) Uzumaki.

Ne znam još kakvo je lol, ali ću pogledati. Evo prvu upravo sad.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...