Jump to content

Ramirez

The X
  • Posts

    5,098
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Ramirez

  1. Ramirez

    EURO 2016

    Sta ovo znaci, da ce svako pominjanje politickog aspekta sporta na sportskom topiku biti povod za split?
  2. Ramirez

    EURO 2016

    Ne samo da je ok, nego sam i ja skroz u lepota igre fazonu i ne podnosim bunkerase, cak ni nase kad tako igraju makar pobedjivali. Ali nisam ditecovan od realnosti kao neki leptirici ovde.. :)
  3. Kad vidim Helen Miren, znam da je MI X iza toga, najverovatnije drzavna propaganda, i ili zaobilazim u sirokom luku, ili gledam sa tim u vidu pa filtriram sve propagandne tacke koje uocim... u poslednje vreme su takvi filmovi gotovo od uvodne spice do kreditsa na kraju propagandno djubre, da nema svrhe vise ne bacati vreme na to i kao filtrirati bilo sta..
  4. Sto kaze jedan ortak, necu da setam uz reku i svako malo se okrecem iza ramena da pazim na biciklisticki saobracaj. Jos je gore sto se te bici-staze cesto ukrstaju sa setackim, a po planu ovog setalista kod BnV, bici-staza je trebala da bude po sred setalista, sa pesackim stazicama levo i desno, mamicu im alavu.. :)
  5. Biciklisti nam sjebavaju lagano grad. Fasisti na dva tocka, koji odmah izadju na protest ako nesto negde nije njima po volji, bez pregovaranja, samo mora da im se ispuni. Tako i ovo novo setaliste kod Savamale ima vecu i vazniju biciklisticku stazu od pesacke.
  6. 12 cuki dezurstvo, propustam citave reci.. :D Ali ne rece boju!
  7. Trebao si i marku model kola, pa i boju da nam das!
  8. Ramirez

    EURO 2016

    Kao neko ko je poslednji euro gledao pre 10 godina, kad sam otprilike prestao da se zanimam za profesionalni sport, moram reci da sam sokiran ovim Siptarima. Gledao malo Svica-Albanija dok sam rucao, ko god primi loptu Siptar, a u p m. Sad nemam sta pametnije na poslu da gledam, pa cu navijam za Ruje. \o/
  9. Mene kao buni ovo. Ne znam jel ste menjali anketu u medjuvremenu ili sta?
  10. Sta je TWOFK koji kjurac? Mislim da je ovo treci put da pitam za tako neku retardiranu skracenicu sta je, koji moj vas mrzi da iskuckate dve reci vise....
  11. + koriste vreme opsteg klanja i slabosti Kraljevstava, izmedju ostalog i dosta tesku situaciju u King's Landingu dobar deo trajanja price (mislim da je u knjizi opisan i kanibalizam za vreme nestasice hrane).. A i politicki je problem, jer ako onaj ko vlada gradom krenuo da se obracunava sa njima, to bi mu oslabilo pozicije prema ostalim kucama i navelo mozda neku da iskoristi pogodan trenutak i umesa se.
  12. Ne znam dal da pisem ovde ili u need medical attention... ima jedno mesec ipo dana kako ne mogu da spavam, ali ono, u proseku ni pola sata, pre prve smene na poslu. Uglavnom legnem izmedju 10-12 uvece, trebalo bi da ustanem nesto pre 7 ujutru... i tako se vrtim sa jedne na drugu stranu celu noc.. Smene su mi malo cudne do duse, radim jedan dan prvu, drugi dan drugu, pa sam slobodan tri dana pa ispocetka i u krug. Do sad nisam zabo nijednu tu prvu smenu sveze naspavan i sve me vise smara takvo stanje stvari.. :( Ne znam jel prosto potrebno jos navikavanja na taj bioritam ili me nesto akutno muci u glavudzi i ne da mira, ali nema smisla muciti se vise. Treba mi savet za resavanje nesanice... toplo mlekce, neki cajevi, pilule za smirenje ili spavanje, sta sve postoji?
  13. Ramirez

    Istorija Srba

    Haha, a Duletu nesto prebacujes... Ja sam rekao sta ja mislim o tome o cemu pricate, ako je tebi to dovoljno da zavrsis svoj input na temu, neka bude!
  14. Ramirez

    Istorija Srba

    Svi moderni istoricari kukaju zbog romantizovanog istorijskog pristupa 19. veka, a meni se sve cini da ce neki meta istoricari sutrasnjice nece razumeti kako su modernisti 20. veka tako tvrdoglavo istrajavali na pregazenim teorijama. :D Kako toliko rupa i nedoslednosti, nepovezanih parcica posrednih dokaza i pominjanja iz trece ruke o istoriji naroda i prostora koji su se zadnjih sedam hiljada godina nalazili u sred ili okolo nekih od najvecih civilizacija koje su nam danas poznate. Samo Rim je ostavio istorijske gradje skoro kao sve druge anticke civilizacije bliskog istoka zajedno, a ispada da o balkanskoj (pa i srednjeevropskoj) istoriji tog perioda znamo koliko i o Hetitima. A pouzdanost gradje moze da zavisi verodostojnosti i takvih izvora kao sto je Herodot o Starom Egiptu. Ono sto posebno porazava u modernom istorijskom pristupu ili metodologiji, je sto gotovo da ona uopste ne prosperira u modernim okolnostima slobodnog pristupa gotovo neogranicene nove ili do tada nerazmatrane gradje, sa sve eksplozijom tehnologija koje su visestruko olaksale baratanje i procesiranje informacija. To po meni nije slucajno, ili inherentno istoriji kao nauci, vec toj pogresnoj metodologiji. Mislim da se radi o falicnom naucnom metodu, koji zbog toga sto je falican i hermetican, stagnira.
  15. Ne znam ja sta si ti ciljao, al znam sta si pogodio. Kurac, za.
  16. Znaci bio si glup ranije Igore. Vico, kurac, za.
  17. Prvo, ja sam vrlo kolegijalan, tend to live what i preach. :) A drugo, kolege su svetli deo tog posla, obizrom da znam kakav sam ja kad me stavis da sam upucen na ljude svakodnevno kao VelikiBrat dazon, a sto ljudi sto cudi, sto gluposti koje me nerviraju no trpim... ovde nisam morao skoro nista da trpim, a i to malo sam hendlovao kako treba pa nije bilo izvor stresa... drugim recima, iako smo razliciti tamo bili i iako sam sa svima kroz te ludacke smene radio na redovnoj bazi, svi su bili dovoljno kul da 3 godine od kolega na poslu uglavnom imam preko potreban comic relief i uletanje za svake promene ili pokrivanje smena, uklapanje odmora, kad god je trebalo. Saosecam se sa njima sad... sto ne znaci da bi mi palo na pamet da zbog toga ostajem u firmi vise, ostao bih mozda jos 6-9 meseci uz dovoljnu finansijsku kompenzaciju, do koje nece doci jer bih ja trazio 50% vise da ostanem toliko :) 25% jer bi me to dovelo do neke realnije visine osnovne plate za taj posao, i jos 25% jer sam zasluzio i vise za ove tri godine. Ne u odnosu na neki radnici bi uvek trebalo da su vise placeni rezon, vec objektivno po odnosu prema poslu, ucinku, izvestajima koje dobije iz drugih odeljenja o meni/nama, realnom rastu posla i profita, duplirali smo se za te tri godine, itd. No dobro, pocece nova uzbudljiva etapa... lol, za novu korporaciju, lol... ali je posao takav da su imati dosta vise vremena i prostora da se bavim nekim ozbiljnijim zivotnim planom, a i sefica ce mi biti kul trenserka, i ima jos par kul perkova.
  18. Isto kao sto godisnje istrpi moja dva posta na ovom topiku.
×
×
  • Create New...