Jump to content

lakosta

The X
  • Posts

    288
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About lakosta

Recent Profile Visitors

2,607 profile views
  1. Ok u pravu si, da probam jos jednom :) STR je vazan za fizicke klase 18 ili vise za fightere,rangere,barbariane i njihove podklase. Ovde se mogu ubaciti i thiefovi sa obzirom da oni nemaju mnogo atributa koji su im bitni. Za sve ostale str sluzi samo za carry weight tako da je 10-12 ok. DEX je vazan stat za sve klase zato sto daje bonus na armor class. Na 18 se dobija -4 za ac i ja obavezno svakom liku koji pravim dam ili 18 ili vise dex bas zbog toga. CON odredjuje bonus health koji se dobija prilikom levelovanja i, manje bitni, neke saving throws. Za fightere, rangere, barbariane 18 ili vise, za sve ostale 16 (to je maksimalnih +2 na health koje nefighter klase mogu da dobiju) INT stat vazan samo i ISKLJUCIVO za wizarde i njihove podklase. Odredjuje broj spellova koje wizard moze da prepise u svoju knjigu (sa 19 int taj broj je maksimalan, odn. mogu se nauciti svi spellovi). Samo da naglasim jos jednom int ne radi skoro nista za sorcerere zato sto oni imaju drugaciji sistem ucenja spellova (neki bi rekli daleko bolji :) Preporucena vrednost za sve osim wizarda je 10 WIS kljucan stat za clerice i wizarde/sorcerere. Za ove prve direktno kontrolise broj spellova koji se mogu bacati bez odmora, a za ove druge je bitan samo zbog 2 spella ali kakva 2 spella. Limited wish i wish (8 i 9 nivo magija) daju neke neverovatne stvari ali samo ako char ima visok wisdom prilikom pregovora sa duhom. Takodje daje neke bonuse na saving throws ali je to manje bitno. Preporuceno za clerice 18, za main char wizarda/sorca takodje 18 za ostale ne ispod 10-14. CHA generalno potpuno beskorisna iz 2 razloga. Prvo samo 1 karakter u druzini bi trebalo da ima visok cha, i uvek koristiti tog chara kao vodju druzine, zbog popusta koji se dobijaju kod trgovaca. Drugo na samom pocetku se nalazi prsten koji postavlja cha na 18 za onoga ko ga nosi, tako da cha postaje jos manje bitan stat. Preporucena vrednost za paladine 18 (oni ni ne mogu da spuste cha ispod 17 zbog klase, tako da je onda bolje tu staviti 18 i ustedeti ring slot) za ostale najniza moguca vrednost, znaci 3 ili 8. Toliko od mene, ako vas jos nesto interesuje pitajte :D
  2. Samo da znate da su shifteri u vanili jedna od najlosijih klasa, jako lose su izbalansirani. Postoje modovi koji to kao ispravljaju ali ja za prvi prolaz ne bih preporucivao nikakve modove. Poslednji zvanicni patch + http://www.gibberlings3.net/bg2fixpack/ i vozi. Sto se tice klasa toplo preporucujem sorcerer-a, fighter/mage (multi), ranger/cleric (dual ili multi), berserker/mage (dual) itd. Mozda za apsolutne pocetnike nije dobar sorc zbog nepoznavanja magija, u tom slucaju je obican mag bolji. Dakle batalite shapeshiftera i krenite fighter/mage, to je bolesno dobra klasa narocito na najvisem nivou tezine sa modovima koji cine igru jos tezom.
  3. U toku je veliki novogodisnji popust na steamu, konkretno jos oko 2 i po sata se moze kupiti witcher ee director's cut sa 75% popusta po ceni od 4 eura.
  4. i5 750,4 giga rama i 5850, podesavanja su sve na max. Nekima radi dobro odmah a neki moraju da se zezaju sa konfizima, nisam siguran da li je problem do igre ili do kreka.
  5. Out of the box mi igra radi odlicno, ali nisam nesto impresioniran, odigrao sam 4-5 misija do sada.
  6. Pa to ti kazem zasto da trosis 120 dinara kada mozes da sacekas pc verziju
  7. Realno ja se ne secam kada sam narezao poslednji put dvd, a pre jedno 2 godine sam podelio nekoliko stotina dvd-ova koje sam imao i nijednom nisam zazalio. Uz trenutnu cenu po gigabajtu modernih hard diskova samo mazohista moze i dalje da koristi dvd-ove.
  8. Zar nije ovo potpuno ista scena kao na kraju prve igre? Bese se izadje isto na stadijum, ubije se cepelin sa oruzjem i onda se ubije neki boss?
  9. Upravo sam zavrsio igru. Atmosfera je vrhunska, ali je na avanturistickom planu igra prilicno rudimentarna.
  10. Treba milanche da pita on je kao pogodio moje potpuno promaseno pitanje :D
  11. AI je brutalan, a igram na price tezini. Startovao sam earth game na huge mapi i negde u renesansi bez razloga odluce da me napadnu Ameri i Turci, a posle nekog vremena i jos nekoliko civilizacija. Totalno su me gangbangovali.
  12. Jeste mislio sam upravo na magnum revolver, koga gotovo ekskluzivno koristim prvu trecinu igre, kada igram sa small guns. Edit: sada sam proverio i virtual reality je bio u pravu alien blaster takodje koristi 4 ap-a u startu i LE BB gun takodje. Recimo za ovaj le bb gun nisam ni znao.
  13. Zaboravih da je moj red da pitam. Ajde ovako u falloutu 2, koliko je meni poznato, postoji samo jedno oruzje koje se moze sniziti na samo 2 ap-a po upotrebi. Naravno ovo ukljucuje 1 trait i jedan perk. Koje oruzje je u pitanju? Edit: samo da pojasnim u pitanju je ranged oruzje.
  14. Minsc, kidnapuju mu Boo-a!
×
×
  • Create New...