Jump to content

Thunderstorm

The X
  • Posts

    1,000
  • Joined

  • Last visited

Reputation

112 Snašao se

About Thunderstorm

Profile

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Jel neko skinuo Money Heist, ali spansku verziju? Ameri su uzeli 15 epizoda i napravili dve sezone, od 13 i 9 epizoda, po 40 minuta. U originalu su po 1h i 10 minuta epizode. Pokusavam da nadjem sub za ovu verziju od 15 epizoda, probao subscene/open subtitles/addic7ed ali nisam uspeo.
  2. Koliko znam to je to, nije nezavrsen serijal, plus je svaki zaokruzena prica.
  3. Bolja je knjiga !!!11 E sad ozbiljno, prvi roman je solidan triler sa zanimljivom postavkom, ali nista da padnes na dupe. Setting je zanimljiv ali likovi, pisanje i sve ostalo nista posebno. Noir/cyberpunk buckuris. Neke izmene u motivaciji i istoriji likova mi se ne svidjaju u seriji, kao i sto tu poruku "ja bogata a ti govno", i generalno sve nekako nabijaju na nos. Moglo je malo manje banalno (roman nije nimalo suptilan ali opet). Drugi roman mi se nije svideo. Treci kazu da je dobar ali nisam imao volje da ga citam. Svakako mozes procitati ako ti ne smeta sto znas sta se desava, bolje je od serije.
  4. Prva sezona pokriva celu prvu knjigu.
  5. Cek, cek ugurali su i Abadonovu kapiju i Sibolu u plamenu u jednu sezonu? Mislio si trecu knjigu mozda?
  6. Sta ce ti to u zivotu? :) Eisenhorn je odlican, Ravenor je isto dobar. Horus heresy svakako treba procitati neke romane, ali drasticno varira kvalitet. Svakako preporucujem prvih 5 procitati, posle mozes preskakati i citati one bitne za desavanja ili koji ti zvuce zanimljivo. First Heretic, Prospero Burns i Thousands Sons obavezno. Sa Abnetom, McNeilom i Dembski Bowdenom ne mozes da pogresis uglavnom. Sto se tice fantasy svakako preporucujem Gotreka i Felixa, dok te ne smori. Ja sam stao posle 5 ili 6. PS: Naravno Ciaphas Cain, najjaci lik 40k univerzuma. Totalno drugaciji po tonu od ostalih 40k romana.
  7. Nije bilo klise pedesetih kada su pisane :) Asimov ima sjajne ideje, ali u pogledu pisanja, pre svega likova, ima mana. Drugaciji je svakako stil romana u odnosu na ove moderne.
  8. Inače, bio je učesnik španskog građanskog rata, britanski činovnik u Indiji za vreme kolonijalne uprave, beskućnik u Parizu. Legenda.
  9. Izbegavanje odgovornosti? Upravljanje masama putem medija? Tačnije formiranje javnog mnjenja kako nekome odgovara?
  10. Pozajmicu za upt. Inače odličan nastavak.
  11. Ja bih testirao hipotezu. Probao bih da vežem barem mesec dana redovnog odlaska na bazen i plivanja svih mogućih stilova pa ako to ne da efekta otišao bih kod fizioterapeuta na stručniji savet.
×
×
  • Create New...