Jump to content

nesal

The X
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About nesal

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. nesal

    Fizicka sprema

    dobri linkovi! probaj da nadjes kratku knjizicu od Mike Robertsona-Self Myofascial Release Methods and Techniques mislim da je ima na rapidu...
  2. nesal

    Fizicka sprema

    napisi mi o kakvom treningu je rec konkretno... tj...sta ti zelis da postignes treningom
  3. nesal

    Fizicka sprema

    to o cemu ti pricas se zove GPP (general physical prepardness)...sve u svemu sto je tvoj work capacity veci to vise mozes da treniras ali to se postize kratkim dvadesetominutnim treninzima nekoliko puta nedeljno gde se posvecujes slabim karikama opste fizicke spreme tipa slabe misicne grupacije/kondicija/fleksibilnost/cak i koncentracija! koju stices meditiranjem(znam zvuci bzvz ali i to je deo vrhunskih sportskih rezultata tj psiholoske pripreme)/restoracija kroz hladne kupke,masaze,kiropraktiku i tako dalje... sto se tice konkretno treninga u teretani...vecim misicnim partijama treba minimum 72sata da se oporave od kvalitetnog treninga dok manje partije mogu da se oporave i za 24sata ali i tu moras imati na umu prehranu i odmor...ako to nije adekvatno vreme oporavka moze poprilicno da se oduzi!
  4. nesal

    Fizicka sprema

    i iskuliraj sa kucnim vezbama kuci si da se odmaras!svako jutro radi radi dinamicka istezanje da bi podsticao oporavak od treninga!i procitaj par stvari o miofacijalnoj terapiji!teniska loptica ce ti biti najbolji prijatelj! neka xD bolje ikad nego nikad!
  5. nesal

    Fizicka sprema

    3x nedeljno trening max mozes poceti sa 12to nedeljnim miniciklusom hipertrofije pa nastaviti sa miniciklusom snage(stimulacije CNSa) sto se tice prvog pronadji na netu 5/3/1 od Jim Wendlera iscitaj i kreni da radis shemu od 3x nedeljno koristeci assistance work Boring but big i Triumvirate naizmenicno(menjas svakih par nedelja kad se smoris od jednog predjes na drugi) sto se tice miniciklusa snage kreni da radis max effort trening(http://www.westside-barbell.com/articles/max-effort-method/) koristeci konjugativni metod(http://westside-barbell.com/westside-articles/PDF.Files/04PDF/The%20Conjugate%20Method.pdf)...imas 1glavnu vezbu na svakom treningu isto kao i program Wendlerov i par assistance vezbi. isto treninzi 3x nedeljno...ovaj put podeljeni na gornji i donji deo tela... trening donjeg dela glavne vezbe menjas svakih nedelju dana tj svaka 2 treninga i to: *squat/deadlift/good morning(imas 2 varijacije svaku radis po 2 treninga)/pin pulls(deadlift sa razlicitih visina)/cucanj na kutiju assistance vezbe koje radis nakon ovih glavnih vezbi za donji deo tela su 1 vezba za kvadriceps i 1vezba za zadnju lozu po izboru i naravno trbusnjaci trening gornjeg dela glavne vezbe isto menjas na svakih nedelju dana tj 2 treninga: *bench press/military press/board press sa 2daske(5cm ukupna visina)/floor press/Military press bucicama assistance vezbe za gornji deo tela su vezbe za gornja ledja i to vise horizontalna povlacenja nego vertikalna(vertikalna tj zgibove radis samo uz military pressove) i triceps i trbusnjaci naravno... moras nauciti pravilnu tehniku izvodjenja vezbi potrazi ih na utubu!OVO JE KRITICNO!samo pravilno izvodjenje daje adekvatne rezultate i stimulise samopouzdanje za dalji trening! bitno je da slusas telo!to je glavno!Ako se osecas preumorno za trening jednostavno odmori!ne postoji nikakav program koji moze da ti to programira...uglavnom se na svake 3nedelje treninga uradi DEALOAD nedelja tj nedelju dana odmora ili veoma slabog treninga!3x nedeljno je maximum...ako se ne osecas spremno radi 2x nedeljno!znaci nista nije zacrtano!bitno je da se pridrzavas skice tj odredjenog sistema treninga...sve ostalo je na tebi! ishrana mora da bude adekvatna treningu tj povecan unos proteina i kalorija uopste!san mora biti adekvatan 8sati svaki dan minimum! OVO MORA DA SE ISPOSTUJE ili ce napredak izostati i poceces da stagniras ili cak da se unazadjujes. pored ovoga bilo bi dobro da se uclanis na http://www.exyu-fitness.com/forum/ i odes u podforum powerlifting and strongmen!Potrazi Aragorna on je jedan od 5najobrazovanijih ljudi u evropi ako ne i u svetu sto se tice treninga snage!
  6. nego da pitam ja vas koliko mi postova treba da bih mogao da gledam najkvalitetniji deo foruma???!!! ^^
×
×
  • Create New...