Jump to content

Gde i kako naći željene pesme


Recommended Posts

Znači prva stvar koju treba da uradite da biste se dokopali željene pesme je da skinete neki p2p program, ako ga već nemate (ko ne zna šta mu je – nek pogleda gde mu je, pa ako ga ne nađe – to mu je) onda, jel, treba da ga skinete s neta.

Programi koji ne zahtevaju (skoro) nikakvo predznanje za upotrebu su Ares Fileshare, Kazaa,Limewire, Soulseek, Cabos...

Moja preporuka je program DC++.

Kada instalirate dc++, potrebno ga je podesiti da radi. Potrebno je da pokrenete dc++ i nađete opciju "Settings" u meniju "File". E tu napisete svoj nickname, opis i tako to. Dalje, u connection settings namestite konekciju na passive. Ukoliko, pak, koristite aktivnu IP adresu (obično se više plaća) odaberite Active. Ako ništa ne znate stavite passive, pa ako ne radi prebacite na active. Još jedna bitna stvar je "Sharing". Naime da biste mogli da skidate nešto od drugih ljudi, morate i nešto da sharujete. Kvota od shareovanih 20GB je u većini slučajeva dovoljna.

E onda lepo idete na "public hubs" ukucate keyword "music" i udjete u nekih 5 hubova koji vam odgovaraju. Onda odete na search, file type "audio", checkirate "Only users with free slots" i vozite. Dobar spisak hub-ova možete naći i na adresi http://www.hublist.org

Ukoliko ne želite ništa da nameštate i sharujete, skinete neki od drugih programa koje sam naveo, tamo se ništa ne mora shareovati, ali je zato i izbor pesama manji i imate generalno manje opcija.

Vrsta p2p sharinga takodje je i bittorrent. Bittorrent, za razliku od ostalih p2p sistema, koristi centralni "tracker" za kontrolu transfera, što mu omogućava brz i pouzdan rad kada se dobro podesi. Najbitnije je da port na kome vaš torrent program čeka konekcije bude otvoren (o ovome nećemo detaljisati, pročitajte neki od faq-ova.).

Tipican predstavnik BitTorrent klijenta je [url="http://www.utorrent.com/"]

Edited by Ivan_

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...