Jump to content

PES 2018 / FIFA 18


Vlada_

Recommended Posts

mogla bi sva diskusija (ako je bude bilo uopste) o fudbalskim simulacijama ove godine lepo u jednu temu.

ja od pes 2013, pa fife 14 nisam ni igrao fudbale, ali mi padne napamet da mozda nabavim neki original ove godine za pc i peglam online, posto sam ostale online kancere batalio.

prvo nisam ni razmatrao pes (vise zbog loseg online aspekta), medjutim, koliko vidim ove godine prave ozbiljan skok. sto gameplayom koji dosta hvale, a mozda i bitniji deo za ljude koji nemaju konzolu - napokon izbacuju pc verziju koja ide rame uz rame sa xbox one (?) i ps4, umesto verzije koja je portovana sa ps3.

gameplay sa youtube deluje fantasticno iskreno. fifa je nekako i dalje samo fifa, plivaju uz pomoc licenci / ultimate team-a

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

Link to comment
Share on other sites

Nisam veliki fan simulacija fudbala, ali prateći dešavaja i komentare i ono što sam malo bacio pogled na gamescomu, deluje da je PES skapirao da mora da bude bolji nego pre, tj. konačno su došli do trenutka u produkciji da su "obrnuli" i posmatraju kao runner up, jer im je ipak trebalo neko vreme da shvate da ih je FIFA prešišala.

Link to comment
Share on other sites

mislim da treba da shvate, a moguce i da vec jesu, da sam gameplay jednostavno nije dovoljan.

daj pesu fifine licence i npr. ultimate team mode, i fifa ne bi ni postojala za godinu dana :)

koliko vidim, konami je NAPOKON (tek u jebenoj 2017. godini) napravio verziju za PC koja nije port sa ps3 verzije, na redditu sam procitao da je bukvalno identicna kao na ps4. 

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

Link to comment
Share on other sites

fifa je bila nesumnjivo bolja 2014. (tj. fifa 14 > pes 2014), 2015. i 2016. . prosle godine gameplay pes-a vec krece da bude bolji, ali on mora da bude dosta bolji da bi igra celokupno bila bolja. ove godine gameplay pesa demolira fifu gotovo sam siguran. inace, nisam imao problem da igram fifu kad god sam mislio da je bolja. samo, fifa je bila bolja jer fura taj isti fazon sve vreme, poluigriv, slepaju se na finte, prezentaciju i bolji online, dok je pes eksperimentisao, menjao i isao rizicnim putem, koji bi trebalo da se isplati ove godine napokon. pogotovo sto ce verzija za pc prema najavama, ne samo biti egal sa ps4/xbox verzijom, vec navodno i najbolja.

igrao sam demo pes-a ove godine poprilicno, definitivno najbolji fudbal koji sam igrao. ako fifa naprasno ove godine nije prestala da bude skriptovano smece, sa sranje pas igrom, gde je poenta pace whoring i pas u prazno, gde kad krenes u prodor sa sergio ramosom imas isti osecaj kao i sa ronaldom - nema sta da trazi

Edited by Vlada_

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

Link to comment
Share on other sites

meni je Fifa 2014, 2015 i 2016 znatno bila bolja od PESa, ali mi je 2017 smeće. Sporija je, sa čudnim kretanjem igrača, bez finte je veoma teško proći igrača čisto na pametnu promenu pravca, ogromna je razlika između napadača i defanzivaca (sa jednom jakom devetkom možeš šta hoćeš), usrali su šut, usrali su centaršut, baš sam bio razočaran u ovo malo što sam igrao. Neka je poprave, ili neka PES bude bolji, ali prošla godina raspad u obe igre.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Dobio za rodj od kolege Fifu 18 za Xbox, i napokon je sinoc isprobao. Svidja mi se, ima nekih razlika u odnosu na 17.

Nisam imao prilike da sutiram penal, ili slobodan udarac, tako da ne znam da li su tu nesto menjali, odigrao sam samo 2 tekme.

Probao sam i ultimate team, posto sam dobio neku Ronaldo ediciju, pa je obaveza da svake nedelje otvaras pack koji dobijes, narednih 20 nedelja. Ne znam koliko su tu stvari menjali, za sad mi deluje skroz ok.

Videcu cim budem imao vise vremena da krenem Journey sa Hunterom, nadam se da ovde traje duze od jedne sezone.

 

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

http://klanrur.rs/2017/11/18/rur-pes18-turnir-na-games-con-ps4/

http://klanrur.rs/2017/11/18/rur-fifa18-prijave-za-turnir-na-games-con-festivalu-ps4/

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...