Jump to content

Potpuna katastrofa For Honor turnira koji je organizovao UbiSoft


SolidChief

Recommended Posts

For-Honor.jpg?fit=450%2C253

U vikendu iza nas kompanija UbiSoft organizvala je promotivni ForHonor turnir u znak proslave izlaska dva nova igriva karaktera. Turnir je deo borbe UbiSofta da For Honor izgradi kao esport naslov i trebalo je da predstavlja okršaj i okupljanje najboljih svetskih For Honor igrača u borbi za slavu unutar For Honor zajednice i bogate nagrade.

Ipak, umesto merenja veštine i poznavanja igre, turnir se pretvorio u pravu katastrofu, a sve zbog toga što developeri nisu slušali igrače po pitanju raznih žalbi oko bagova, lošeg balansa i eksploatacije pojedinih jeftinih trikova u okviru mehanika igre.

Redditor po imenu ColdBlackCage je napravio sažeti prikaz svih stvari koje su na turniru krenule pogrešno i sa par primera kako je to tužno izgledalo, i taj njegov thread je veoma brzo eksplodirao na Redditu, sa preko 13 000 apvoutova.

Najpre je pokazao primer nebalansiranosti Raider heroja, čiji Stampeding Charge jednostavno nema kaunter taktiku, i u stanju je da dobije pobedu bez ikakvog načina  da protivnik odgovori, ukoliko se samo spamuje ovaj potez, pa makar bili i na samo jednoj crti života.

 

Osim nebalansiranih taktika, tu su i bagovi u igri koji postoje već mesecima i na koje se igrači redovno žale, ali koji još uvek nisu uklonjeni iz igre. Jedan takav bag, koji se dešava na nakrivljenim terenima, je ovde bukvalno odlučio bitku:

 

Kruna sramote je bilo to što je na kraju i sam pobednik turnira priznao da je pobedio tako što je eksploatisao rupu u gejmpleju poznatu kao “Unlock tech”, koja nije laka za izvođenje, ali ako se izvede pravilno omogućuva mnogim napadima da potpuno zaobiđu blokove i da se dešavaju mnogo brže. Celo finale je on dobio koristeći samo ovu tehniku.

Čak je i sam kreativni direktor For Honora na dodeli nagrada priznao problem tako što je rekao pobedniku “Svaka čast druže, uskoro ćeš morati da promeniš tu taktiku, ali iskreno – svaka j****o čast!”

Na kraju, ovaj Redditor zaključuje da je ovo teška sramota za UbiSoft i veliko nepoštovanje prema čitavoj For Honor zajednici koja je na sve ove probleme ukazivala mesecima i koji su sada kulminirali na turniru gde su se ljudi borili za veliki novac.

Kao što smo pomenuli, ova tema na Redditu je eksplodirala u ogromnu diskusiju, pa ako vas zanima da je istražite i sami, možete je pronaći na ovom linku.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...