Jump to content

Valve predstavio Dota kartičnu igru – Artifact


SolidChief

Recommended Posts

artifact-valve-ccg.png?fit=450%2C253

U toku je najveće i najznačanije godišnje Dota 2 takmičenje, The International 7, koji ujedno u neku ruku predstavlja i Valvecon, pa je Valve iskoristio priliku da predstavi svoju prvu novu igru još od CS:GO.

Proteklih godina, nošeni neverovatnim planetarnim uspehom Hearthstonea, mnoge male i velike kompanije pokušavaju da kopiraju taj uspeh, poput Bethesde sa The Elder Scrolls: Legends ili CD Projekt sa Gwent: The Witcher Card Game

Fanovi su se nadali i maštali šta bi to moglo biti, koju će novu igru Valve da pokaže, i kada je Day9 krenuo da hajpuje masu, uzbuđenje je samo dodatno raslo, ali onda kada je prikazana kartična igra, publika je ispustila razočarani uzdah.

LOL THE DISAPPOINTMENT #TI7 pic.twitter.com/WVXP30jxyT

— nick@TI7 (@nickisnixed) August 9, 2017

Ne zbog toga što je u pitanju kartična igra, već zato što su se nadali da ćemo konačno videti nešto veliko i novo od Valvea, a ne samo spinof igru već postojeće Dote 2.

Za sada imamo veoma malo detalja, osim toga da igra stiže 2018. godine i da će imati dosta mehanika preuzetih direktno iz MOBA žanra. Day9, koji je bio domaćin događaja, je podelio sa publikom par informacija.

Tabla će imati 3 lejna, baš kao i u Dota 2, igrači će kontrolisati 5 heroja koje će moći da opremljuju predmetima (opet, kao i u MOBA žanru), postojaće kripovi, karte koje će imati trajne efekte na lejnove, kao i klasične minion karte. Dakle, igra će poprilično kombinovati elemente kartičnih i MOBA igara.

Biće zanimljivo videti da li će kartice moći da se trguju, što bi bio presedan u žanru digitalnih kartičnih igara, ali Valve praktično već im ustanovljenu i dobru infrastrukturu za tako nešto preko Steama.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...