Jump to content

Angela Merkel otvara Gamescom 2017


SolidChief

Recommended Posts

angela-merkel.jpg?fit=450%2C303

Ovog meseca smo uživali u čarima E3, ali je već sada vreme da razmišljamo o ovogodišnjem Gamescom festivalu, najvećem evropskom festivalu video igara i uz E3 svakako najbitnijem događaju godine u ovoj industriji.

Ako će po nečemu Gamescom ove godine biti poseban, to je što će prvi put u istoriji ovog festivala on biti svečano otvoren od strane kancelara Nemačke, odnosno u ovom slučaju kancelarke, Angele Merkel.

Ovo je svakako istorijski trenutak za ovaj festival, ali i veliki trenutak za video igre u Nemačkoj kao takve, kada im čast ukazuje izuzetno zauzeta kancelarka. Festival u Kelnu je tradicionalno izuzetno posećen, i brojke se mere u stotinama hiljada svake godine, tako da svakako predstavlja i veliki turistički centar na mapi Nemačke, pa nije ni čudo da je konačno dospeo do interesovanja u vrhu države.

Mnogi se pitaju da li će ovo možda značiti priznavanje video igara u rang sa ostatkom umetnosti u Nemačkoj, kako bi se izbegle razne kontorverzne situacije sa cenzurisanjem, po kojoj je Nemačka izuzetno poznata u negativnom smislu, jer brojne igre na ovom tržištu prolaze isključivo cenzurisano, počev od banalnih primera cenzure kao što je ona u Half-Life , pa sve do cenzurisanja svastike u igrama, čak i kada se koristi isključivo da bi prikazala određeni istorijski kontekst.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...