Jump to content

Da li je The Last Night najlepša igra prikazana na E3?


SolidChief

Recommended Posts

The-Last-Night.png?fit=450%2C253

U moru velikih naslova i objava prikazanih na upravo završenom E3 festivalu, tokom Majkrosoft konferencije se izdvojilo delo pod imenom “The Last Night”.

Kako kažu iz studija Odd Tales, koji radi na ovoj igri, u pitanju je post-sajberpank akcioni platformer, smešten u distopijski svet gde čoveka razara osećaj besmisla prouzrokovan razvojem tehnolgije i veštačke inteligencije, koja je praktično preuzela sve poslove i sve radi i stvara umesto nas.

Dakle, ne, ovo nije priča kakvu obično očekujemo od distopije, gde zle korporacije ili vlade brutalno vladaju i eksploatišu ljude i planetu, ili o pobunjenim robotima ala Matriks, već više filozofski obrt na čovekovo postojanje i izgubljeni smisao. Čini nam se da su autori uboli u centar sa opisom igre na Steam stranici, gde kažu da ljudi u svetu ove igre “definišu sebe stvarima koje konzumiraju/koriste, a ne onime što stvore” (“defining themselves by what they consume, not what they create”), što je posebno jezivo imajući u vidu da već sada živimo u vrlo sličnom potrošačkom društvu.

Osim odličnog narativa i premise priče, ono što je igru izdvojilo jeste zadivljujuća vizuelna prezentacija sa 3d pixel art stilom i gomilom neonskih boja koje i očekujemo od sajberpank naslova.

The Last Night će se pojaviti za Xbox One, PS4 i PC negde tokom 2018. godine, a ono što dodatno uliva poverenje u kvalitet igre je izdavač Raw Fury, koji nam je ove godine već doneo sjajnu narativnu igru u vidu What Remains of Edith Finch.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

fašistička propaganda!

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...