Jump to content

Beyond Good & Evil 2 će biti potpuno drugačiji od originala


SolidChief

Recommended Posts

BEYOND-GOOD-EVIL-2.jpg?fit=450%2C197

Jedan od svakako najvećih i najneočekivanijih događaja na ovogodišnjem E3 festivalu, bilo je prikazivanje trejlera za dugo očekivani nastavak kultnog klasika Beyond Good & Evil .

Fanovi su ovo naravno dočekali presrećni, svi željni novih informacija o nastavku jedne od najomiljenih igara u istoriji, koja sledeće godine slavi svoj 15. rođendan.

U opširnom razgovoru koji je održao sa novinarima na E3, Majkl Ansel (Michel Ancel), idejni kreator prve igre koji će biti glavni producent i na nastavku, je otkrio gomilu zanimljivih detalja koji intrigiraju, ali potencijalno i brinu mnoge fanove.

Pre svega ono najbitnije – igra trenutno praktično ne postoji, osim onog trejlera koji smo videli prilikom otkrivanja igre. Razvojni tim je preko 3 godine radio na velikom i specijalnom sistemu i tehnologiji za simulaciju solarnih sistema, koja će biti glavna osnova igre. Taj sistem, koji predstavlja kičmu igre, sada je gotov i sve ostalo, od grafike, priče i gejmpleja, tek treba da počne da se razvija i implementira u igru, i kako kaže Ansel, sa time se počelo praktično svega par nedelja pre E3.

Beyond Good & Evil 2 je prvobitno najavljen još 2008. godine, ali igra koju danas vidimo nije taj projekat. Ta igra je trebala da bude direktan nastavak na prvi BG&E, dok se ova dešava nekoliko generacija pre originala.

Ono što je takođe veoma bitno, igra će biti drastično drugačije iskustvo od prvobitne igre iz 2003. godine koja je u osnovi bila klasična akciona avantura iz 3. lica. Beyond Good & Evil 2 će biti neka vrsta velike svemirske simulacije sa otvorenim svetom igre, gde će igrači imati svoj brod i posadu i moći da putuju od planete do planete, istražuju nove kulture i nove elemente priče. Dakle postojaće RPG elementi i igrači na početku igre razvijaju svog lika, koji će uvek počinjati na najnižoj lestvici društva (dao je primer raznosača pica), i kasnije će u maniru RPG razvoja likova polako napredovati i vremenom imati svoj svemirski brod sa posadom, koju će takođe razvijati.

Igra će u svojoj osnovi imati singlplejer sa jasno definisanom pričom, ali će takođe biti i onlajn iskustvo sa “deljenim” svetom, i univerzumom koji se stalno razvija sa novim pričama, novim lokacijama i čitavim novim svetovima. Ovde ćete moći da igrate u co-op sa drugim igračima, bilo vašim prijateljima ili onima koje sretnete onlajn. Dobar deo sveta igre će biti unapred definisan, ali će biti i proceduralnih svetova i nasumičnih događaja koji će se dešavati u zavisnosti od toga kako budete igrali i kako se vaš karakter bude razvijao.

Još uvek ne znamo šta da mislimo o ovome, voleli smo prvi deo igre koji je bio klasična avantura, a čini se da dvojka ide potpuno u suprotnom pravcu. Ipak, činjenica da na nastavku radi isti onaj čovek koji nam je doneo i prvi deo, koji je pustio suzu dok je publici na E3 predstavljao nastavak, nam uliva poverenje da je igra u dobrim rukama.

Izlazak igre ne očekujemo pre 2020. godine.

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...