Jump to content

Zavirite u pakao – Agony gejmplej trejler


SolidChief

Recommended Posts

agony.jpg?fit=450%2C253

Jedna od svakako intrigantnijih igara u poslednje vreme zove se Agony, na kojoj poslednjih nekoliko godina radi studio prikladnog imena – Madmind Studio.

Agony je survival horror avantura iz prvog lica, koja nas vodi u najdublje ponore pakla. U ulozi smo mučene duše koja se tek prijavila na listu gostiju pakla, potpuno lišeni bilo kakavog sećanja o nama i o tome zašto smo tu.

Kroz igru ćemo pokušati da otkrijemo šta se desilo, zašto smo u paklu i pre svega kako da pobegnemo odatle. U tome će nam pomoći naša moć da kontrolišemo ostale jadnike koji su završili u paklu, ali i neke od slabijih demona u igri. Kroz informacije koje saznajemo pričajući, osluškujući i istražujući, polako ćemo sklapati priču šta se dešava, ali i saznati da ultimativni način za bekstvo leži u tome da pronađemo mističnu Crvenu Boginju (Red Goddess).

U novom trejleru vidimo deo igre koji se odvija u Floating Forest delu pakla i našeg junaka kako sakuplja nekakve rune, osluškuje razgovore demonki i muke prokletnika. Još uvek nismo sigurni kakvo mišljenje imamo o gejmleju, jer ga ima veoma malo u svim dosadašnjim trejlerima, ali ono u čemu igra nedvosmisleno briljira jeste neverovatna estetika pakla kao beskonačnog mučilišta i mesta agonije, bola, tuge, patnje i svih ostalih stvari o kojima ne želimo ni da razmišljlamo. Vidi se da igra estetski jako vuče inspiraciju iz Danteovog “Pakla”, ali i generalnog srednjovekovnog hrišćanskog prikaza ovog ultimativnog kaznilišta za grešnike.

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...