Jump to content

Shardbound


Zmajoubica

Recommended Posts

Vidim niko nigde ne spominje ovu novu odličnu igru pa da vas ukratko upoznam sa njom. 

Početkom Aprila na Steamu se pojavila alfa verzija koja je besplatna. Reč je o taktičkoj kartičnoj igri koja se odvija na tabli. Ako možete da zamislite kombinaciju  Hearthstone-a i Heroes of M&M, Shardbound je najkraće rečeno upravo to.

Kao u Hearthstone-u imate svog vodju tj heroja i špil od 30 karata. Borba se kao u Herojima odvija na tabli koju čine heksagona polja sa nižim i višljim terenom.  Cilj je uništiti protivničkog heroja koji ima 25 života. Za raliku od drugih standardnih kartičnih igara protivničog heroja ćete ovde morati da jurite po terenu kad on shvati da mu preti eliminacija.[:)]

general-vardan.png

 

Borbu startujete sa svojim herojem na tabli i 3 karte u ruci koje možete zameniti ako vam se ne dopadaju. Postoje 3 tipa karti: podanici, artefakti i magije koje odigravate plaćanjem mana. Svoj prvi potez krećete sa 1 manom, svaki sledeći dobijate dodatnu. Kad odigrate podanika on će se pojaviti na polju koje izaberete. Postoje 3 tipa podinaka: Strelci (koji pogađaju na daljinu ako vide metu i kojima meta nikad uzvraća udarac ali ni oni ne uzvraćaju kada su napdnuti). Tu su i podanici koji se bore prsa u prsa (melee minioni), oni napadaju protivnika u susednom polju razmenjujući štetu sa njim. Treći tip su Letači koji mogu da slete na bilo koje polje dok su ne-letači ograničeni kretanjem od 3 polja. 

Heroji pored 25 života imaju napad 1 (ako su strelci) ili 2 (ako se bore prsa u prsa a svaki (kao u Hearthstonu) ima specijalnu osobinu čije igranje košta 2 mane. Postoji 6 frakcija koje se razlikuju po boji i naravno mehanikama. 

Igra je još u ravoju, za mnoge karte ne postoje slike i 3d modeli već dele standardne privremene. I pored toga igra je jako zanimljiva, i po mom mišljenju biće jedna od najboljih ako ne i najbolja kompjuterska kartična igra. 

Shardbound_gameplay_01-1024x576.png

 

 

Edited by Zmajoubica
Link to comment
Share on other sites

podseca malo na heroje :)

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...