Jump to content

Layla – prva žena u istoriji zvaničnih Valve Dota 2 kvalifikacija


rur_bot

Recommended Posts

Crystal-Maiden.jpg?fit=600%2C400

Kroz istoriju esporta žene uglavnom nikada nisu bile eksplicitno izdvajane u zasebna takmičenja, osim ukoliko nisu postojale konkretne ženske lige.

U teoriji, u gotovo svim igrama ste uvek mogli s vremena na vreme da nailazite na mešovite muško-ženske timove i turnire, a mnoge od ženskih gejmerki su često imale podjednako dobar ili i veći skill od svojih muških kolega.

Verovatno jedna od najpoznatijih i najčuvenijih gejmerki je StarCraft 2 Zerg Scarlett, koja je nedavno ušla u Ginisovnu knjigu rekorda kao najplaćenija profesionalna gejmerka u istoriji.

Jučerašnji dan je, prikladno baš na 8. mart, protekao u znaku istorijskog ulaska ženskog Dota 2 igrača u zvanične regionalne Dota 2 kvalifikacije za Kijev Major. U pitanju je Marijel “Layla” Luiz, koja igra na poziciji supporta za tim Wheel Whreck While Whistling, koji je u odlučujućem meču za ulazak u reginonalne kvalifikacije pobedio sastav Vegetables Esports.

Zanimljivo je da su svi očekivali da ako ove godine konačno devojka prođe u zvanične Valve kvalifikacije to bude kineska igračica Bi “Axx” Xia koja već dugo igra sjajno u kineskim pub partijama, a od nedavno igra za Newbee.BOSS ali je nažalost Axx morala da odustane jer joj njena tradicionalna kineska porodica ne bi dopustila da ide na LAN završnicu turnira. (Za Newbee.BOSS je nastupio old.eleven, ali to očigledno nije funkcionisalo i NBOSS nije prošao otvorene kvalifikacije).

I mi u Srbiji smo uvek imali sjajne gejmerke, pa je tako prvu RUR Hearthstone Ligu 2014. godine osvojila Bica Ubica, koja je kasnije branila boje naše zemlje u Azerbejdžanu, zajedno sa Milicom Tešović, koja redovno virtuelno prebija svoje drugare u tabačinama.

Devojke kod nas vole fajterske igre, tu je i sjajna Marina Narančić, koja je isto tako odličan Tekken igrač, i sa kojom smo i mi imali prilike da popričamo krajem prošle godine.

Osim da se biju, naše cure vole i da pucaju, a već dugi niz godina na svetskoj sceni je poznata naša profesionalna CS:GO igračica i strimerka, zon1Q, koja je takođe gostovala u RUR redakciji i podelila svoja iskustva sa nama.

 

 

Pročitajte na sajtu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...