Jump to content

Sudar titana: Koreja protiv Japana u Street Fighteru 5


rur_bot

Recommended Posts

japanvkorea.png?fit=600%2C320

Pre nekoliko dana na Twitch kanalu Momochia smo imali priliku da ispratimo onlajn egzibicioni meč između petnaest najboljih igrača Japana i Koreje. Japan tradicionalno važi za najveću silu u svim tabačinama kojima se zapravo bave, ali su im izmakli najveći trofeji u vidu EVO i Capcom Cup turnira što je mnoge nateralo da preispitaju njihovo mesto na samome vrhu što se Street Fighter scene tiče. Sa druge strane, Koreja je prvenstveno u svetu fajtera poznata po svojim King of Fighters i Tekken igračima, ali su za vreme Street Fightera 4 iz Koreje pronikli elitni igrači kao što su to Poongko i aktuelni EVO šampion Infiltration, kao i nova garda mladih, ali izrazito nadarenih igrača za Street Fighter 5. Zahvaljujući dobroj konekciji između dve zemlje, moglo se neometano pratiti tri sata Street Fightera najvišeg nivoa. Ukoliko ne želite da saznate rezultat meča, preskočite sledeći pasus.

SPOILERS

Japan je prvi uspeo da se odvoji serijom Reiketsua  od tri pobede do rezultata 6-3 nakon čeka je Koreja uspevala da održi rezultatski priključak, ali ne i da preokrene stvari u svoju korist. Situacija je delovala prilično loše već pri rezultatu 13-10 jer je Koreja izgubila svog najpoznatijeg predstavnika Poongkoa. Koreja je morala da se osloni na XYZZY-a i Verlorena, sjajne, ali nedovoljno dokazane igrače u naletu same klase Japana tj. Haitanija, Nemoa, Itazana i Momočija. XYZZY je uspeo da savlada Haitani, ali je Nemo uspeo da dovede Japan na meč od pobede. U tom momentu je u sjajnoj seriji Verloren izneo pobedu protiv Japana konačnim rezultatom 15-14 savladavši na kraju Momochia koji je i organizovao događaj.

SPOILERS END

Naravno, ima i onih koji će preispitivati legitimitet meča zbog onlajn sredine i zaista, ne treba uzimati ovaj meč kao crkveno slovo po pitanju ko je bolji, ali ovakvi mečevi mogu samo doprineti uzbuđenju koje Street Fighter nosi sa sobom i mi se nadamo još ovakvim izdanjima u budućnosti, a do tada, ako imate vremena, možete odgledati set u celosti.

Pročitajte na sajtu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...