Get Adobe Flash player
kruko

Godina Mamuta donosi gomilu novina u Hearthstone

Recommended Posts

kruko   
Year-of-Mammoth.jpg?fit=600%2C213

Možda i ranije nego što smo očekivali, Blizzard je objavio zvanični post sa velikim brojem informacija vezanim za narednu standard godinu koja će nositi ime Godina Mamuta.

Post donosi veliki broj pozitivnih informacija i čitava Hearthstone zajednica je uglavnom veoma zadovoljna svime što smo videli i pročitali, ali ipak postoje i određene bojazni. Pa da vidimo šta nam to sve stiže u godini mamuta.

Pra svega, za igrače koji su neupućeni, svake godine sa dolaskom nove Standard godine, što se desi sa izlaskom prve ekspanzije u godini (obično aprila), dolazi do rotacije setova. Kao što je prošlog aprila sa izlaskom Whsiper of the Old Gods počela prva Standard godina koja se zvala godina Krakena, i tada su iz Standarda ispali setovi it 2014. godine – Curse of Naxxramas i Goblins vs Gnomes.

Sada će sa prvom ekspanzijom godine doći godina Mamuta, i tada iz Standard rotacije ispadaju setovi iz 2015. godine – The Blackrock Mountain, The Grand Tournament i League of Explorers. Ovi setovi odlaze u Wild format.

Zajedno sa njima, sada će po prvi put otići i 6 karata iz Classic seta, koje će otići u novu grupu karata koja će se zvati Hall of Fame i koje će moći da se igraju samo u Wild formatu. Ovde će odlaziti Classic karte koje se učine da su previše jake i ne otvaraju prostora novim kartama da sijaju. Ove karte napuštaju Standard i odlaze u Hall of Fame: Azure Drake, Sylvanas, Ragnaros, Conceal, Ice Lance i Power Overwhelming.

VYUITT64MR711487236185852.png?resize=600%2C373&ssl=1

Ragnaros i Sylvanas predstavljaju jedne od najjačih i najkorišćenijih Hearthstone legendarnih svih vremena, koje su zbog svoje moći jednostavno lak izbor za gotovo svaki deck, bilo da ste control ili midrange, a Ragnaros je kao finisher nalazio svoje mesto čak i u mnogim aggro deckovima. Isto važi i za Azure Drakea, koji se već 4 godine praktično igra bez prestanka zbog svoje univerzalne moći, i zato je prvi izbor za 5 mana slot.

Slanjem ovih karata u Wild format, Blizzard želi da otvori prostora da se neke druge zanimljive karte koje imaju sličnu mana cenu koriste umesto ovih karata.

Što se Class karata tiče, sve tri karte koje su poslate u “Hall of Fame” su na ovaj ili onaj način bile deo neinteraktivnih strategija. Ice Lance i PO predstavljaju neverovatan burst potencijal, dok je Conceal jednostavno u svojoj srži neinteraktivna karta protiv koje protivnik često ne može da uradi ništa.

Kao nadoknadnu za odlazak ovih karata Blizzard će svima dati njihovu punu Dust vrednost bez potrebe da uništite vaše karte. Dakle ukoliko imate zlatnog Ragnarosa, Blizzard će vam staviti na nalog 3200 dusta (koliko košta da se kraftuje), a pritom ćete zadržati vašeg zlatnog Raga, koga ukoliko želite možete i sami da DE (ali po regularnoj vrednosti), ukoliko hoćete još dusta.

Blizzard daje ekstra dust samo za onaj broj karata koliko je potreban za igranje, dakle ukoliko imate recimo 5 Azure Drakea, dobićete nadoknadu u dustu samo za 2x Azure Drake.

Još jedna velika novina koja nas čeka u narednoj godini jeste promena tempa izbacivanja sadržaja. U 2015. godini smo imali Avantura – Ekspanzija – Avantura , prošle godine je to bilo Ekspanzija – Avantura – Ekspanzija, dok će ove godine biti po prvi put bez avanture, samo 3 ekspanzije od po oko ~130 karata!

1OW9BS1ST7G31487235316241.jpg?resize=820%2C390&ssl=1

Dakle avanture odlaze u istoriju kao format izbacivanja novih setova, zato što se smatra da je 30-40 novih karata previše malo da bi se ozbiljno uzdrmala meta. Čak 3 seta od po ~130 karata po godini bi trebalo da značajno uzdrma metu i pobrine se da meta bude sveža. Ovo ne znači i da se odustalo od singlplejer sadržaja, i u Blizzardu kažu da sada žele da prave vezani solo sadržaj uz velike ekspanzije, koji će igračima ponuditi besplatno i čija je ideja da se produbi priča i tema seta.

Ovo je sa jedne strane svakako velika vest, pošto znači da ćemo imati mnogo više sadržaja i varijacija u meti, ali je sa druge strane loša vest po naše novčanike, pošto još jedna cela puna ekspanzija mnogo veći udar nego jedna avantura koja košta 20e i čiji je sadržaj zagarantovan.

Blizzard je naglasio i da će u buduće gledati da mnogo više podrži Wild format, kako bi igrači zadržali interesovanje i za igranje ovog formata. Heroc Tavern Brawl je bio veoma popularan kada se pojavio, i sada će nakon izlaska sledeće ekspanzije Blizzard da organizuje novi, ali u Wild formatu, što bi trebalo da bude mnogo uzbudljivije. Takođe, tesno će sarađivati sa organizatorima turnira kako bi krenuli da prave i Wild turnire na mnogo češćoj osnovi.

Na kraju, tu je i gomila novih nagrada, Blizzard će na neko vreme uvesti dnevne login nagrade, kada će biti dovaljno samo da svakog dana uđete u igru i dobijete nagrade kao što su gold, dust i packovi. A tu su još i neotkrivene akcije koje će krenuti u nedeljama kada izađe prvi set ove godine.

8NHQ6T48Y8PA1487237955619.png?resize=200%2C229&ssl=1

Na kraju, dolazi nam i novi Rogue heroj, legendarna Maiev Shadowsong stiže u Hearthstone. I ne, nećemo morati da dajemo 10 evra za nju, ili da ispunjavamo neke neverovatne kombinacije i promocije, dovaljno će biti da kada izađe nova ekspanzija, pobedimo 10 partija u Standard Ranke ili Casual modu, i dobijamo Maiev!

Ovo je sažeti pregled svih novina i nama deluju jako uzbudljlivo! Koje je vaše mišljenje o svemu ovome? Detaljan blog sa novostima možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte na sajtu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Siki QT   

Imam jedno pitanje ako neko moze da mi pojasni .

ako imam Ragnarosa i  Sylvanas  da li mi se isplati da od njih  napravim zlatne verzije za 2x1600 dusta da li to znaci da cu dobiti posle 2x3200? to znaci da bi ulozio 3200dusta a dobio 6400?

Edited by Siki QT

Share this post


Link to post
Share on other sites
SavKe   

Kako misliš da napraviš zlatne verzije sa 1600 dusta? Zlatna verzija košta 3200 da se kraftuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Siki QT   

da , ja sam skroz prolupao , ja sam svo vreme kontao da ako imas obican legendary da je 1600dusta upgrade na golden xD

pa sam kombinovao kako da abuse sistem xD uzas :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zr.ninja   

Ali daju nam dust kad te karte predju u hall of fame i onda verovatno mi mozemo da ih razvalimo josh jednom ako necemo da ih igramo u wild modu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now