Jump to content

3D and Curved Screen TVs Fade Away


Lucky

Recommended Posts

Fala bogu, trebalo im je sto godina da se sete da su ovo gluposti.

Pre neki dan me pitao neki lik "gde da kupi 3D naočare". Ja prvo mislio hoće oculus, kad njemu trebaju one naočare da gleda filmove na 3D televizorima - bukvalno ne znam da li to igde ima da se kupi.

Cinephiles who crave nothing more than a large, flat, gimmick-free screen on which to watch sports, TV shows, and movies can rejoice in the end of the curved screen era. One of the more notable things about CES 2017 was that every flagship TV from a major manufacturer was flat. It doesn’t mean that curved screens pulled the complete disappearing act that 3D did, but they were far fewer and nobody was talking about them.

Notably, LG eliminated curved screens from its TV lineup altogether. This is interesting because it was the advent of consumer OLED that brought the curved form factor to the marketplace.

Samsung went with a flat screen for its Q9 flagship and while the company continues to offer some curved screen models, the focus is on flat. Meanwhile, Sony never really got into curved screen to begin with (although the company introduced the first curved LCD a few years back). Vizio is another big player that never got into the curve, in addition to spearheading the demise of 3D in favor of HDR.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Već godinama pokušavaju da naprave nešto što bi opravdalo kupovinu novog televizora. Tako je bio 3D, pa je onda glavna fora bio smart, pa 4K, pa onda zakrivljeni ekrani. Mislim da će u narednih par godina glavna fora da budu oni ekrani što su debeli samo nekoliko mm. Ali se tu opet postavlja pitanje koliko to ima smisla jer šta te zabole da li ti je televizor debeo 3mm ili 3cm? :) Rezolucija im je veliki problem jer nema još uvek sadržaja za 4K, a tek sad i to dosta stidljivo PC i konzole počinju da pružaju 4K sadržaj po nekoj iole normalnoj ceni. Možda će se to promeniti kada Microsoft izbaci Scorpio ali je opet pitanje koliko to može da utiče na prodaju televizora, ionako su im sad 4K televizori fazon samo 30-40% skuplji od standardnih. Njima opet treba nešto što će da prodaju za par hiljada evra ili dolara pod firmom "neviđeno do sada". 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ja u potpunosti podrzavam ukidanje 3D televizora, em sto ne mislim da je uzivanje na istom nivou kao u bioskopu (normalno), em sto uglavnom pri kupovini takvih televizora uglavnom se dobiju 2 para naocara, mozda 4 ako ste srecni. Takodje, jos uvek nisam gledao film koji me je toliko oduvao zbog 3Da da razmisljam da ga kupim na blurayu u 3Du (nisam gledao Avatara koji svi hvale zbog 3Da, ali opet to je samo jedan film), pa mi treba tv za to.

Sto se tice zakrivljenih televizora, nemam neko misljenje, mada koliko sam gledao u radnji, nisam primetio da je vise prijalo mom oku nego neki obican flat tv...

Link to comment
Share on other sites

Uz LG televizore si jedno vreme dobijao vise naocara a imas i da ih kupis za male pare, tipa 4 kom za $12. Zapravo ako neko ima LG televizor moze da mazne naocare iz bioskopa i da gleda gajbi 3D. Drugi imaju skuplje naocare ali mislim da nije to bio problem, prosto ljude mrzi da setaju po gajbi sa naocarima, trip gledanja filma gajbi i u bioskopu nije isti, kod kuce telefoniras, zavrsavas neke druge poslove, opustenija je atmosfera a samim tim te vise i smaraju naocare. Plus doživljaj 3d efekta je direktno proporcionalan dijagonali ekrana i razdaljini gledaoca od njega, zato je u bioskopu dobar, a bio bi dobar i gajbi kada bi gledao 65" tv sa dva metra ali retko ko ima takav tv. 

Inače oni ne ukidaju 3d televizore, ta funkcija je i dalje tu i radi sve kako valja uz odgovarajuće naočare, verovatno zato što ih jako malo košta da implementiraju. Samo je više ne reklamiraju i ne potenciraju. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...