Jump to content

Nova Windows 10 zakrpa pravi probleme ako se igrate na više monitora!


Zwerko

Recommended Posts

SeriousSam01.jpg?fit=600%2C113

Već smo navikli kod Windows 10 operativnog sistema da ne možete birati koje zakrpe i kada se instaliraju, ideja koju Microsoft forsira jeste da je sada operativni sistem kao servis i da vi ništa ne razmišljate. Ali šta se dešava kada izađe zakrpa koja pravi problem sa nekom funkcionalnošću koja već godinama radi kako treba? Upravo takva situacija se desila da novom zakrpom koja sada pravi probleme ukoliko volite da igrate igre na više monitora!

Naime najnovija zakrpa za Windows 10 donosi nekoliko poboljšanja kao što je bolji Remote Desktop, bolji rad kada imate više ulaznih uređaja i popravlja gomilu stvari. Međutim ona takođe navodi da korisnici koji koriste više monitora mogu u igrama primetiti kašnjenje ili sečenje ekrana ukoliko istovremeno koriste više od jednog monitora! Još je interesantnije šta Microsoft predlaže da uradite kako biste izbegli ovo – pokrenite igru u prozoru (Windowed mode), što će vam skoro sigurno oboriti frejmrejt ili prosto igrajte sa samo jednim povezanim moniotorom! A zašto ih onda imate više?

S obzirom na Microsoft politiku da apdejtove šalje automatski jedini način da rešite ovaj problem jeste da ručno deinstalirate ovaj apdejt tako što ćete ga obeležiti da nije kompatibilan sa vašim sistemom. Ipak verovatno je da velika većina korisnika ne razmišlja o ovakvim problemima i zaista je glupo da se pojavljuju zakrpe koje loše utiču na inače sasvim normalne funkcionalnosti. Činjenica jeste da nema baš previše korisnika koji koriste više monitora za igranje ali opet ovo baca veliku senku na Microsoftovu politiku automatskog ažuriranja operativnog sistema.

Pročitajte više na sajtu

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Tehnički gledano ovo je vest sajta tako da ne mora odražavati moje lične stavove ali ne vidim šta je tačno problem u toj konstataciji? Windows 10 ima politiku "forced updates" i na to se ovo i odnosi - ne možeš da biraš da li ćeš neki apdejt instalirati a što se kada tiče možeš da ga odložiš na par sati ili na dan. Postoji naravno načini da se to isključi ali isti nisu baš pristupačni za većinu standardnih korisnika. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Nije nesto ni komplikovano. Prvi rezultat na guglu http://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-from-automatically-downloading-updates/

Evo i kako da se zaobidju zeljeni updatei http://www.howtogeek.com/223864/how-to-uninstall-and-block-updates-and-drivers-on-windows-10/

 

Bolje da se ovo da na sajt kao vest...

Edited by Mawtchie
Link to comment
Share on other sites

Nisam ja ni rekao da je komplikovano, samo da prosečan korisnik verovatno neće time da se bavi. Jer da bi znao koji da uninstaliraš moraš da pratiš šta oni izbacuju što većina ljudi ne želi da radi. Većina korisnika bi trebalo da funkcioniše po principu automatskog updatea koji im krpi rupe i razna sranja koja Microsoft nije ispeglao u startu i to je sasvim u redu. S druge strane može da isključi update pa da mu sistem bude ranjiv na neke exploite. Microsoft je taj koji bi trebalo da vodi računa o tome da nove zakrpe ne sjebavaju neke ranije funkcionalnosti. Ranija auto update politika je zahtevala da odobriš koje zakrpe ćeš instalirati (osim obaveznih sigurnosnih) i samim tim ako ti ne treba neka nova funkcionalnost koju oni uvode nećeš je ni štiklirati. Sada oni sve apdejtove automatski instaliraju što je u konkretnom slučaju dovelo do problema. Zapravo je najveći problem u tome što u ovom konkretnom primeru oni znaju za problem, stavili su ga i u release notes, ali ih zabole da ga isprave što je baš bezobrazno prema jednom, doduše dosta malom, broju korisnika. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...