Jump to content

Hakujte 3DS i obogatite se


SolidChief

Recommended Posts

hackers2

Ne viđamo često otvoren poziv neke velike kompanije da im obaramo sistem ili softver na konzoli, naročito ne od giganta kao što je Nintendo čije su prenosne konzole poznate po tome da odavno imaju problema sa raznim razbijanjima zaštite.

I pored toga, Nintendo je u saradnji sa kompanijom HackerOne napravio zanimljiv izazov – hakujte njihovu 3DS konzolu i osvojite do 20 hiljada dolara. Ninteno je vrlo specifičan oko toga, pa traže izuzetno sposobne osobe koje bi pronašle slabosti operativnog sistema konzole i ugrozile njen interfejs i online okruženje. Cilj je da se poveća zaštita od varanja u igrama, kao i da se spreči prikazivanje sadržaja neprikladnog za mlađe uzraste što bi potencijalne rupe u sistemu omogućile malicioznim korisnicima.

Svaki pokušaj hakovanja tokom ovog neobičnog izazova će biti analiziran od strane obe kompanije i uspešnom hakeru će umesto odlaska na sud, ili daleko bilo zatvor, sledovati nagrada od najmanje 100 a najviše 20 000 dolara. Kako će tačno biti određena visina nagrade Nintendo nije želeo da otkrije, a nadamo se i da će kasnije otkriti ko su bila uspešnja ”njuškala”.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...