Jump to content

Grupa investitora sa Medžik Džonsonom kupila Team Liquid


rur_bot

Recommended Posts

madzik-dzonson

Još jedna finansijska bomba na esports sceni.

Talas ulaska velikih finansija u esports ove nedelje se nastavlja. Ajaks je poslednji u nizu fudbalskih timova koji su ušli u esports, a juče smo dobili i prvi veliki NBA klub koji je rešio da uđe u eSports kupovinom renomiranog tima Dignitas.

Večeras nam stiže vest o još jednoj velikoj kupovini. Jedna od najpoznatijih eSports organizacija, Team Liquid, od večeras je u vlasništvu novoformirane organizacije pod nazivom aXiomatic, na čijem su čelu veliki američki investitori Piter Guber and Ted Leonsis.

Vlasnici Team Liquida, Stiv “LiQuiD112” Arhancet i Viktor “Nazgul” Gusens, su prodali ovoj grupi paket od 51% akcija čime su predali glavnu reč aXiomaticu. Njih dvojica će ostati na čelu Team Liquid organizacije kao izvršni direktori, dok će Guber i Leonsis biti glavni upravnici aXiomatic grupe.

Gruber i Leonsis su ogromni igrači na medijskom i šou biznis tržištu SAD-a. Vlasnici su brojnih sportskih timova, između ostalih i Golden Stejt Voriorsa i Vašington Wizardsa (NBA), a neke od njihovih kompanija stoje iza produkcije velikih muzičkih manifestacija, poput Zlatnog Globusa i American Music Awards.

Gruber i Leonsis će voditi glavnu reč u aXiomatic grupi, koju čini grupa investitora u kojoj se između ostalih nalazi NBA legenda Madžik Džonson, koji je rešio da se pridruži svom kolegi Šakil O’Nilu, koji je ranije ove godine krenuo sa ulaganjem u esports.

Team Liquid je jedna od najvećih i najstarijih esports organizacija, kroz čije su redove prošle mnoge legende esporta. U svojim redovima imaju timove u gotovo svim esports disciplinama, uključujući i StarCraft 2, League of Legends, Dota 2, Hearthstone, CS:GO, Heroes of the Storm, Overwatch, Halo, Street Fighter i SSBM.

Osim kao esports organizacija, Team Liquid je poznat kao i jedna od najvećih gejmerskih zajednica na internetu, gde desetine hiljada igrača svakoga dana razmenjuje ideje, mišljenja i komentare na aktuelne događaje.

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...