Jump to content

Blizzard odustaje od imena battle.net


rur_bot

Recommended Posts

battle-net

Jedan od najstarijih onlajn gejming servisa ostaje bez svog čuvenog imena.

Zanimljiva i pomalo neočekivana vest nam stiže iz Blizzarda, samo nedelju dana nakon što se Kris Metzen iznenada povukao iz kompanije.

U kratkom obaveštenju okačenom na battle.net forumima se daje do znanja da će u narednim mesecima Blizzard početi polako da se udaljava od imena “battle.net” za svoju onlajn platformu, i da će ubuduće jednostavno govoriti fraze poput “Blizzard tech” kada misli na ono što danas nazivamo battle.net.

Battle.net ove godine slavi 20 godina svog postojanja, jer je prvi put pokrenut 30. novembra 1996. godine, zajedno sa izlaskom prvog Diabla. U pitanju je prva onlajn gejming platforma u istoriji koja se nije koristila kao spoljašni klijent, već je direktno ugrađena u samu igru. Danas battle.net predstavlja osnovu svih Blizzardovih igara, preko koje se igre preuzimaju, apdejtuju i igraju.

Nije baš najjasnije zašto se Blizzard odriče jednog od svojih najpoznatijih brendova, ali se naglašava da će sve ostati isto kao i do sada, i da će samo doći do postepenog nestanka imena battle.net. Kao jedini razlog pominje se to što je ponekad nepraktično paralelno promovisati dva brenda (Blizzard i Battle.net) koja predstavljaju istu kompaniju, i da se često dešavalo da dođe do zabune i komplikacija, što je opet pomalo nelogično objašnjenje jer već imamo takvu situaciju kao što je Valve sa Steamom, koja sasvim uspešno funkcioniše bez zabune.

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Meni je totalno nejasan ovaj potez da se tako lako odreknu imena jednog od svojih najpoznatijih brendova, al jebem li ga, debelo plaćeni marketing stručnjaci su očigledno procenili da ime battle.net pravi zabunu među kežual rajom, i da šteti brendiranju Blizzarda...

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...