Jump to content

Koji laptop kupiti do 600 evra.


MikiMaus

Recommended Posts

Pozdrav svima,

ovo je pitanje koje se ponavlja i na koje Google moze da da odgovor, medjutim kada se izbor svede na par modela i jos ako ste neiskusni i nikada niste imali laptop, onda je stvarno dobro imati nekoga ko ce vam pomoci. Ili jos bolje, imati aktivan forum koji moze da izadje u susret ako zeli. 

Dakle treba mi laptop do 600 evra, povezivacu ga sa monitorom i uciti na njemu. Koristim Python i Php, zanimam se u Gimpu i Photoshopu, Ne zanimaju me igrice ni filmovi.
Moze preporuka?

Hvala!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Daj malo više informacija - tipa za šta treba, da li je prioritet neka veličina, trajanje baterije, da ima grafiku, šta?

Jer naravno moraš da praviš kompromise, meni je recimo idealan što manji a što jači laptop koji na poslu nakacim na eksterni monitor i tastaturu, ali ako bi to bio primarni računar onda je 15.6" ili čak i 17.3" varijanta možda bolje rešenje na uštrb portabilnosti.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

pa, bas sam nub sto se laptopova tice. u sustini me malo i nerviraju da budem iskren, jer svi koje sam koristio na kratko (kod ortaka/rodbine) su bili neko tesko djubre i gusili su se redovno, pregrevali se i tako dalje. klasicne boljke low-end primeraka, pa se plasim da se ne opecem i dam fine pare, a opet dobijem nesto sto ce raditi ocajno =(

kupujem ga prvenstveno da bih mogao da radim kada odem kuci na desetak dana/na more/gde god. koristio bih win/linux za web dev stvari, tu i tamo Photoshop/Illustrator, nista zahtevno, nikakve igrice. voleo bih da uzmem nesto sa SSDom i da nije 13", ako je to ikako izvodljivo.

Link to comment
Share on other sites

Ako ti portabilnost nije toliko prioritet, tipa nećeš ga nositi non stop sa sobom onda ti je neki 15.6" sa Full HD ekranom po mom mišljenju najbolji izbor. Sad što se kvaliteta izrade tiče gledaj da izbegavaš one najjeftinije serije, tipa ako gledaš HP gledaj Probook, ne Pavillion (koji nije toliko loš), ali pogotovu ne one fazon 250 pošto su oni baš plastika full, a pretpostavljam i ostalo da je sranje. Kod nas je malo krš ponuda, ali možda može da se nađe ponešto, tipa ovako nešto:

http://www.itsvet.com/laptop_hewlett_packard_probook_450_g2_k9k66ea-pdaa1-18.i?id=18168

Pa eventualno dodaš još memorije i hard disk zameniš SSD-om, imaš čak i sa aliexpressa da kupiš one plastike za svaki model pojedinačno za par desetina dolara pa izbaciš DVDRW i umesto njega staviš SSD/HDD, jer svakako je mnogo bolje imati u laptopu SSD+HDD nego HDD+DVDRW, koji će ti diskovi uopšte više. Ili recimo ovo ima čak i i7 procesor, mada je malo na granici budžeta pa je pitanje da li bi ti onda legao SSD

http://www.itsvet.com/laptop_asus_k556uq_dm002d-pdaa1-18.i?id=20041

Svašta ima da se nađe samo treba prvo da definišeš šta hoćeš i šta ti treba, ako te nerviraju laptopovi onda je pitanje da li ti treba :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

pa, to sto me nerviraju zato sto sam se susretao sa nekim krsevima ne znaci da mi laptop ne treba =D
desktop ce mi u svakom slucaju biti glavna masina, a laptop ce cepati devojka i ja u slucajevima kada odem negde na par dana, kao sto rekoh.

pre par nedelja sam reinstalirao OS na HP ProBook 455 i ono je bilo bas fino mucenje. leva strana se grejala do jaja, dva puta sam imao BSOD (win10), tuga. sve je ukazivalo na hardverski kvar (nije me zanimalo da istrazujem jer sam hteo da ga se sto pre otarasim), ali se zaista nadam da me to nece docekati posle par meseci "casual" koriscenja.

u sustini zeleo bih da dam taman "dovoljno" para da ga ne bih nosio na servisiranje posle dva meseca, a sa druge strane isto tako ne bih da potrosim previse jer ga necu koristiti ni priblizno kao desktop. 

Link to comment
Share on other sites

Vidiš recimo meni su poslednja tri laptopa bili HP Probook i nekako mi baš ulivaju poverenje jer nikakvih problema nisam imao. Doduše fakat nisam probabao neku noviju seriju, poslednji je bio iz 2012. mislim. Opet imaš i tu varijantu Elitebook koji jesu naj najbolji ali se teško nalaze kod nas a i često su papreno skupi. Sticajem okolnosti je kolega relativno nedavno uzeo Lenovo ali iz one krš najjeftinije kategorije i bukvalno ga je dva puta nosio za servis za tri meseca (prvi put riknula grafička pa su mu zamenili ceo komp, drugi put otišao wireless). Sad jebiga, tu jeste malo lutrija, ali to ti je kao i s mobilnim telefonom, možeš da kupiš i najskuplji iPhone 6 pa da ti se iskrivi u džepu :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...