Jump to content

Nagradni fondovi za StarCraft 2 u porastu prvi put od 2012.


Recommended Posts

StarCraft 2 nagradni fondovi

U 2016. godini StarCraft 2 je definitivno doživeo preko potrebno osveženje i povratak na staze uspeha. Od ubedljivo najpopularnijeg eSporta tokom 2011. i 2012. godine, pa sve do neslavnog perioda u 2013. i 2014. godini kada se o igri podrugljivo pričalo uz epitet “dead game” (mrtva igra), StarCraft 2 konačno ponovo staje na noge.

Veliku zaslugu za to ima odlična treća StarCraft 2 ekspanzija, Legacy of the Void, koja je igri donela ključne promene koje su igru ponovo učinile uzbudljivom i atraktivnom za publiku. Povećan broj startnih radnika učinio je igru dinamičnijom, a brže trošenje resursa je stvorilo potrebnu za stalnom ekspanzijom zarad resursa, što je povećalo stalne mikro okršaje širom mapa i otežalo “turtle” strategije.

Istina, StarCraft 2 više nikad neće doživeti dane stare slave, ali to je generalni trend gde su primat nad RTS igrama preuzeli MOBA naslovi. Veliki StarCraft 2 turniri imaju redovnu i stabilnu gledanost sa brojkama koje figurirarju od 25 do 50 hiljada aktivnih posmatrača, što je za StarCraft 2 budućnost kao eSporta sjajna stvar.

Developeri, na čelu sa David Kimom, su shvatili da moraju da slušaju igrače i njihove želje i primedbe, kako bi igru održavali balansiranom, svežom i interesantnom. Poslednje najave velikih promena za 2017. godinu govore nam u prilog tome da ćemo svake godine gledati puno radikalnih noviteta koji će strategije i buildove čini svežim i uzbuljivim.

U prilog svetloj budućnosti StarCraft 2 govori i činjenica da je po prvi put još od 2012. godine nagradni fond StarCraft 2 turnira u porastu. Vrhunac je bio početkom 2012. godine, kada je preko 4 miliona dolara bilo u opticaju za StarCraft 2 eSports događaje, da bi nakon toga brojke krenule da padaju u kontinuitetu sve do ove godine.

Porast nagrada je rezultat povećanog nagradnog fonda WCS serije, zatim novi WESG turnir koji organizuje Alibaba Group, gde će StarCraft 2 imati nagradni fond od 402 000 dolara, ali i povratak StarCraft 2 na World Cyber Arena, gde će se StarCraft 2 igrači boriti za deo kolača od 200 000 dolara.

StarCraft 2 turniri i nagradni godnovi

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...