Jump to content

Civilization V stiže u učionice Severne Amerike sledeće godine


SolidChief

Recommended Posts

Civ Edu

Danas je na 13. izdanju festivala Games for Change objavljena saradnja između kompanija Take-Two Interactive, 2K i Firaxis Games sa jedne strane, i neprofitabilne organizacije GlassLab Inc sa druge, koja se bavi primenom video igara u obrazovne svrhe. Cilj i rezultat ove saradnje jeste uvođenje modifikovane verzije igre Civilization V u obrazovni sistem SAD-a i Kanade. Modifikovana verzija igre koja će se koristiti u obrazovne svrhe će se zvati CivilizationEDU, i stiže u severnoameričke srednje škole na jesen 2017. godine.

Firaxis Games će igru modifikovati i prilagoditi ovom edukativnom projektu, dok će GlassLab dodati alate za nastavnike, u vidu onlajn baza učenika, gde će u svakom trenutku moći da se vidi progres i rezultati koje đaci postižu u CivilizationEDU. Cilj je da se prate i unaprede veštine uviđanja i rešavanja problema kod učenika, ali i da se kroz igru i zabavan način deca upoznaju sa istorijom i kulturom.

Serijal Civilization je životno delo Sid Majera, postoji već 25 godina i kroz istoriju gejming kulture je brzo postao jedna od najvećih ikona u gejming svetu, grandiozna 4x strategija koja je mnogima donela gomile neprespavanih noći i čuveni “samo još jedan potez” sindrom. Tajna ovog serijala leži u bogatom strateškom svetu koji igraču omogućava da provede desetine i stotine sati u igri, istražujući iznova i iznova svoje strateške sposobnosti i najbolje taktike za osvajanje sveta. Svojom strateškom dubinom i zaraznim gejmplejom igra je osvojila srca mnogih igrača, a kao igra koja prati razvoj velikih svetskih civilizacija, ona je ujedno i neka vrsta enciklopedije istorije čovečanstva, pa je zato veoma lako uvideti njenu primenu u obrazovanju. Deca kroz zabavu razvijaju svoje strateške veštine i ujedno uče o istoriji sveta, nešto što je “običnom” metodom deci neretko strano i dosadno.

Dok pripremaju CivilizationEDUstudio Firaxis Games već uveliko privodi kraju rad na šestoj inkarnaciji ovog legendarnog serijala, čiji će narator biti i Šon Bin, a prve gejmplej snimke iz Civilization VI možete videti na ovom linku.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...