Jump to content

StarCraft 2: HomeStory Cup XIII (23-26. jun)


Recommended Posts

Homestory Cup 13

Danas startuje 13. po redu izdanje jednog od najpoznatiih i najomiljenijih StarCraft 2 turnira u zajednici, HomeStory kupa, u organizaciji TakeTv kuće, čiji je vlasnik Dennis “TaKe” Gehlen. Ovo će biti drugo izdanje turnira koje će se organizovati u velikom TakeTV studiju, nakon što je godinama ovaj događaj tradicionalno igran u improvizovanom stanu-studiju Takea.

Dvanaesto izdanje turnira odigrano je jesenas, kada je titulu poneo veseli MC. Ovoga puta će samo jedan Korejac braniti boje ove StarCraft 2 velesile, i to je True. Ali je tu zato sav krem StarCraft 2 foreign scene, tako da nema sumnje da ćemo gledati kvalitetan StarCraft.

Ukupno 24 igrača je pozvano na turnir, dok se osmoro plasiralo preko kvalifikacija. Njih 32 će biti podeljeno u 8 grupa sa po četvoro igrača, odakle u drugu fazu idu po dvoje najboljih iz svake grupe. U drugoj fazi se formiraju 4 nove grupe sa po 4 igrača, odakle će po dvoje ići u plej-of, odnosno 1/4 finale. Svi mečevi se igraju u bo5 formatu, osim samog velikog finala koje će biti bo7 duel. Grupe prve faze i igrače možete videti na kraju vesti.

Nagradni fond turnira je 20 000 dolara, od čega pobedniku ide 10 000, finalisti 4 000, polufinalistima po 2000, dok će igračti od 5. do 8. mesta zaraditi po 500 dolara. Turnir startuje danas od 14h po našem vremenu i trajaće naredna 3 dana, a možete ga pratiti na Twitch kanalu www.twitch.tv/taketv, gde će domaćini biti proverena ekipa voditelja – iNcontrol, Rotterdam, Nathanias i ToD.

Grupe prve faze:

(klik za uvećani prikaz)

Home Story Cup 13

 

 

 

Pročitajte na RURu

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...