Jump to content

Njuz (nije njuz)


Recommended Posts

Dno dotaknuto, idemo još dublje

 

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/541720/BAHANALIJE-ZA-RODjENDAN-GRADONACELNIKA-Delili-majice-sa-natpisom-Volimo-te-dr-Cvetanovic

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je problem u tome sto su doneli novi zakon o oruziju pa posto ima kao gomila nelegalnog oruzija ostalo od ratova i to postoji neki rok do koga smes da drzis to nelegalno oruzije i niko te nece cimati a posle si valjda krivicno odgovoran ako imas na primer bombu gajbi (koju ni po kakvom zakonu ne bi smeo da posedujes gajbi). I onda kao apeluju da se to nelegalno oruzije donese u policijsku stanicu a ne baca tako sa strane, samo im je taj apel ispao malo idiotski pa se svi sprdaju. 

 

Edit: Mislim kad se pogleda ta vest stvarno izgleda malo idiotski jer nije u fokusu ta legalizacija http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=03&dd=17&nav_category=12&nav_id=969577Mada ima i neki deo vesti da je neki ciganin u Podgorici ostavio bombu pored kontejnera, mozda je i to povezano. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Vrlo moguce :) A verovatno i ova http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/545487/Mali-Beograd-na-vodi-gradice-se-deset-godina

 

 

- Dakle, ako je neko protiv toga, onda neka to jasno kaže, a sam lex specialis nije nikakav poseban zakon koji na bilo koji način oslikava posebnost projekta u odnosu na prethodne - rekao je Mali.

 

Mozda mi je latinski malo zaribao ali koliko se ja secam lex specialis u bukvalnom prevodu znaci poseban zakon  [roflmao]  [roflmao]  [roflmao]

  • Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Prema novom mađarskom zakonu je od 15. marta ograničen rad trgovina nedeljom, pa se počinje uočavati veći dolazak kupaca iz Mađarske na subotičku robnu pijacu u Malom Bajmoku, poznatijoj kao Buvljak.

 

...

 

Naime, zakon usvojen 10. marta u Mađarskoj odredio je da pored nekih izuzetaka kao što su apoteke, benzinske pumpe, aerodrom i slično, samo prodavnice ne veće od 200 kvadratnih metara mogu da rade nedeljom, ali uz uslov da u njima nedeljom rade vlasnik i članovi njegove porodice.

 

Eh ta Evropa... :tf:

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom ...i pozrtvovanjem doprineo da veliki broj ljudi oseti nesto novo na politickoj sceni..nesto sto ce uspostaviti red i postenje...u Srbiji koja je bila prekorumpirana.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7TP0MGCcyWQ

Олимпијске игре на РУРу

Link to comment
Share on other sites

Lažni heroj iz autobusa prevario i GSP i građane

Dva dana javnost je brujala i bila dirnuta gestom vozača autobusa na liniji 31 koji u utorak nije hteo da vozi dok neko od putnika ne ustane trudnici. Toliko dana je bilo potrebno i da se ispostavi da heroj nije Dragan Žulević koji se slavodobitno predstavio svim medijima kao džentlmen za volanom, već drugi vozač - Željko Postić.

Kada je novinar B92 Suzana Trninić, koja se zadesila u autobusu u kojem se ovaj lep gest desio, to objavila na tviteru, svi su počeli da se raspituju o vozaču čiji je gest vredan divljenja. Ekipa "Blica" pozvala je GSP u potrazi za vozačem i u PR službi dobila ime i kontakt vozača. Žulevića smo zatim našli, slikali, a on je do tančina prepričavao kako nije hteo da krene dok trudnica ne sedne.

Dva dana je bilo potrebno da se sazna da je reč o pogrešnom heroju.

Suzani Trninić, novinarki B92, stigao je mejl od vozača GSP Željka Postića sa tačnim opisom događaja iz autobusa. Ubrzo je shvaćeno da je on pravi heroj iz autobusa "31".

U GSP “Beograd”, koji je medijima dao ime i kontakt vozača, sada pokušavaju da se opravdaju za veliku grešku.

- Mi smo dobili dva broja vozača od Direkcije za javni prevoz. Prvog smo zvali i on nije znao o čemu se radi da bi drugi nam rekao da je on taj. I šta smo sad mi tu mogli - pričaju u GSP “Beograd”.

Lažni heroj: Izvinite, nije bilo namerno

- Nisam imao nameru nikoga da obmanem. Desila mi se ista situacija kao i kolegi. Mnogo mi je žao što je sve ovako ispalo. Zvao sam kolegu o kom ste zapravo hteli da pišete i izvinio sam mu se - objasnio je za "Blic" večeras Dragan Žulević, vozač koji se lažno predstavio kao heroj.

On kaže da je došlo do zabune i objašnjava:

- Pred kraj smene me je nazvala gospođa iz marketinga GSP-a i pitala me da li se u mom autobusu desilo da sam zaustavio autobus da bi trudnica sela. Rekao sam joj da jesam imao tu situaciju i ona mi je odmah rekla da sam ja vozač o kom priča ceo grad i da me traže novinari - objašnjava Dragan.

Žulević tvrdi da nije znao da ga je javno pohvalila  Suzana Trninić.

- Završio sam smenu oko 12 sati i došao u zgradu GSP-a jer su me zvali. Tu su me svi sačekali i pričali o incidentu i odmah su došli i novinari... Nisam hteo nikoga da prevarim. Javno želim da se izvinim kolegama, novinarima i svima i kažem da je došlo do zamene ličnosti.- kaže on.

Zbog ovog incidenta već ima velike probleme.

- Zvali su me iz firme danas i rekli da moram da dođem na razgovor. Sada mi prete svim i svačim. Imam velikih problema sada. Ja sam 10 godina u toj firmi, nikada nikakav problem ni incident nisam imao, ovo je najružnija scena u mom životu. Imam troje male dece, ženu, šta sada da radim? - molećivo se pitao Dragan.

Čim je saznao da su novinari zapravo tražili njegovog kolegu Željka Postića, našao je njegov broj telefona i pozvao ga.

- Pitao me je samo šta se desilo. Izvinio sam mu se, rekao da sam imao istu situaciju, da nisam znao da se radi o njemu. Rekao sam mu da ću izaći s njim u javnost i pred svima reći da je on heroj, a ne ja. Nije hteo da sarađuje pa nismo pričali dugo - kaže tiho Dragan.

Od kolega je posle čuo, kako kaže, da je Postić tog dana vozio autobus na liniji 31, zaustavio vozilo i rekao da neće krenuti dok neko ne ustane trudnici.

- Čuo sam da je ušla na druga vrata, a kod mene je trudnica ušla na prva. On je, kažu, zatvorio sva vrata i ustao kako bi rekao svima da neće krenuti dalje dok neko ne ustane trudnici. Ja to nisam uradio, samo sam podigao ručnu i čekao da neko ustane trudnici iz mog autobusa - kaže Dragan.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...