Jump to content

Audio sistem preporuka


Zwerko

Recommended Posts

Treba mi preporuka za neki muzicki sistem za gajbu, sto bi se reklo za dnevnu sobu. 

 

Pre nekog vremena sam skontao da Lale u redakciji ima Logitech Squeezebox Boom (valjda je taj model) i zapravo bi mi tako nesto idealno odgovaralo, ali koliko sam skontao vise se ne proizvodi pa mi treba neka alternativa. Dakle sasvim je dovoljno da bude 2.0 sistem zvucnika, eventualno 2.1, ne moraju da budu preterano jaki 15-30W RMS je sasvim ok. Ono sto je bitno jeste da moze da se poveze na LAN ili WiFi kako bih mogao muziku da vucem s mreze, ovako kao Lakijevo ovo govance:

 

440x330_3.jpg

 

E sad, ukoliko ne postoji varijanta sa mrezom onda bar da ima HDMI ili opticki ulaz jer bih onda mogao da koristim media player za te stvari, mada mi je to malo komplikovanije resenje, bolje bi bilo sve u jednom uredjaju. 

Gledao sam po prodavnicama bele tehnike, jedino mi se svidela neka LG varijanta one mikro linije koja ima opticki ulaz, ali bih iskren da budem vise voleo nesto s mrezom. Sve imaju prikljucak za iPhone/iPod, jebali ih oni... 

 

I da budzet mi je okvirno oko 300 evra, moze i malo vise ako nesto deluje pametno. Ideje?

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Pa kao sto smo zakljucili na nekoj od prethodnih tema nisam ja bas neki sluhista :) 

 

Salu na stranu, nije sporno uzeti dobre zvucnike, ali mi treba onda neki risiver/pojacalo koji ima ovo sto ja trazim. Po mogucstvu relativno manjih dimenzija. 

 

Na telefonu nemam muziku, niti nesto planiram da je imam jer nikad ne slusam, tako da mi je onda smor varijanta da moram nesto da kacim na ove zvucnike. Hocu da mogu da izaberem folder na nekom mreznom disku i odatle samo da saltam pesme, to je use case scenario. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Plasim se da mi je to resenje prekomplikovano - PC je prosto previse za ono sto meni treba, a to je da uzmem daljinski i da pustim pesmu iz foldera x na mrezi. U krajnjem slucaju za to vec imam media player koji radi taj najjednostavniji posao, pa bi mi onda samo trebalo neko pojacalo i zvucnici. Problem i sa jednim i sa drugim je sto moram da imam neki displej, najverovatnije televizora (ili eventualno telefona) na kome bih morao da gledam sta pustam. Ako bi to bilo na nekom malom ekrancicu neke mikro linije ili tako necega to bi me resilo smora da moram da palim tv (ili da menjam input na istom) da bih promenio pesmu. 

 

Gledajuci na ovom sajtu koji je primo dao sam nasao na neke Pioneer risivere koji imaju to sto ja hocu, ali tamo nema cena, a nasao sam samo jedan koji nije bas jeftin, prakticno mi ode ceo budzet samo na to. I ovo mi deluje kao preveliki overkill, ovo je ozbiljan risiver, a meni to sustinski ne treba, meni treba neka igracka kao sto ima Laki :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ne razumem zasto bi kupovao neku debilnu mini-liniju, kada za malo vise para imas recimo ovo:

 

http://www.tehnomanija.rs/dvd-blu-ray-uredjaji/sony-3d-blu-ray-sistem-bdv-e490.html

 

Imaces 10X bolji zvuk, sve moguce ulaze i izlaze, ukljucujuci Ethernet, USB i HDMI, a ako se potrudis da stavis zvucnike po sobi kako treba, imaces i nesto nasta nisi navikao - kvalitetan 5.1 surround zvuk....

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...