Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

Mozda sam ja postao elitist malo sto se tice napajanja ali ako uzimas komponente vredne toliko ne znam, pokusavas da svedes sansu da dodje do sranja na neki minimum. Naravno moze da se desi svakom, ne kazem da treba gleda ti da je gold posto to nista ne znaci. Samo da se uzme neki pouzdaniji brand sa dobri railovima pa i da dodje do sranja da ne kazes e trebo sam uzeti bolje napajanje

Link to comment
Share on other sites

@Ste 

Nisam se bas potpuno apdejtovo o skajlejku al generalno imam poneki komentar, pa ti proveri ako ti to pashe i ako nije kasno. :)
 

Imas nok K CPU i klokersku plocu, i to neku najjeftiniju. Ili uzmi K procesor, ili H/B chipset, trebalo bi da ustedis tu. 

Ima neka fora sa memarom, to jest da skajlejku prijaju vece hercaze memorije, i da ljudi uglavnom idu na kitove od 3000mhz+.

Ostalo je OK, ali bih se slozio sa DaniiL-om za napajanje. Seasonic je unutri jelte, a to znaci kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Onaj koji je na akciji :) Mislim da u tom cenovnom rangu bukvalno nema vecih razlika, gledaj da ima bar 4GB memorije i pokusaj da navatas makar Pentium procesor umesto Celerona, osim toga su svi tu negde. I da, video sam gomilu sad laptopova u tom nekom rangu koji nemaju hard disk nego 128GB SSD, meni to nekako deluje mnogo malo ali fakat ce brze da radi. Mada mozda kao masina samo za surf i moze da bude ok. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

sklapao sam neku office konfiguraciju u bench shopu,

stigle komponente, sve povezao, nece da se upali komp, svetli pozadi mreza,

uzeo sam ovo kuciste sa napajanjem https://shop.benchmark.rs/kucista/ms_industrial_midi_tower_sirius_ii_500_500w-80789

na napajanju iz nekog razloga pise 200W, dok na ploci H81M-R u manualu pise minimum 300W se preporucuje... jel moguce da je do toga? :D

ne znam sta drugo, lepo sam povezao front panel konektore...

halp

Link to comment
Share on other sites

Cek na tom napajanju koje stize uz kuciste od "500W" negde pise 200? Ako je to u onoj tabeli to je onda verovatno output po granama ili tako nešto, ne verujem da bi se baš zajebali da prodaju napajanje od 500W na kome piše 200W snaga, plus su ta od 200W baš retka i idu samo u ona ekstremno mala kućišta, takoreći kinesko od 500W je jefitnije od toga. 

Jesi proverio jel si lepo povezao napajanje na ploču, to je prva stvar, dakle i onaj veliki i onaj mali pored procesora? Da li si povezao dodatno napajanje na grafičku ako treba? Da li pušta neke zvuke ili nešto kad ga upališ? Jbg dosta je malo informacija. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

na napajanju pise 200W u koloni koja obuhvata sve, skroz na dnu, tako da ja kontam da je to sve ukupno a ne po granama, :/ oba konektora za napajanje ploce sam prikljucio, graficku nemam (G1840) kad probam da ga upalim ne desi se nista :D ni ne zavrti cpu kuler, nista,... tako da sam ja zakljucio da je ili napajanje preslabo ili ne radi front panel... kad dodjem kuci probacu sa svojim napajanjem...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Гуруи, имам питањце. Размишљам да заменим 650Ti TB са MSI 480 gaming X. Имам GIGABYTE GA-Z77X-D3H и i5 3570. Нашао сам на пар места да су људи имали проблем да "плоча не подржава картицу". Како се мени не купује нова плоча и нови процесор, где се да сазнати више на ову тему? Има ли смисла уопште мењати 650 са 480? Играм се у 1080 резолуцији.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

480 je malo overkil za 1080p, dosta bi ti bila i 470 sa 4 GB.

Ne bi trebalo da imaš problema sa kompatibilnošću u tvom slučaju (neki noviji Radeoni ne rade na ranim PCIe pločama, ali tvoja nije takva).

Sačekaj prve testove GTX 1050-Ti sa 4 GB, trebalo bi da bude brža od GTX 960 (koja je opet solidno brža od tvoje) uz 30 W manju potrošnju u odnosu na 650-Ti. Džabalesku apgrejd odličan za 1080p, osim ako nećeš da kupiš nešto jače pa da budeš miran duže (u tom slučaju bih preporučio GTX 1060 sa 6 GB; verzija od 3 GB će brzo "zastareti", u smislu da će GPU i dalje biti više nego dovoljno jak, ali 3 GB neće biti dovoljno za high/ultra teksture).

Edited by voodoo_
Link to comment
Share on other sites

Prvi put čujem za varijantu da ploča ne podržava karticu. Ja sam probavao referentni RX480 (mislim da je bio Sapphire) i Asus Strix RX480 na nekoj Gigabyte Z77 ploči (ako te interesuje mogu ujutru da ti dam tačan model) i sve je radilo najnormalnije. Tu sam probao i MSI Gaming X GTX1070, kao i jos 5-6 drugih kartica i sve je radilo bez problema. Dakle sticajem okolnosti nisam probao baš MSI GamingX RX480 ali sam probao dosta kartica iz najnovijih generacija i zvuči nelogično da postoji takav problem. 

Sad da li ima smisla je pitanje šta it želiš i za šta oćeš da daš pare. Moje mišljenje je da ako oćeš da se igraš u 60fps u maksimumu detalja u 1080p i da imaš malo "rezerve" je RX480 dobar izbor. S druge strane i ovo što Vudu kaže može da ima smisla u kontekstu RX470, jbg različite su preferencije. I taj GTX 1050Ti bi trebalo da bude ok kartica za male pare, prvi benchmark testovi su pod NDA do 25. oktobra u 15h tako da možeš realno još malo da se strpiš :)

 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

На пример један купац на Њу Егу се пожалио на проблем плоче на којој картица не ради.

Разлике у цени овде код мене нису превелике , између 470 и 480, али идеја је "џабалеску" апгрејд, без много трошења пара. Има и неких акција где је 470 са 8 гига скупљи од 480 са 4 гига. Нисам знао за 1050, сачекаћу па ћу да видим. Можда узмем и 1060, а остале компоненте мало касније.

Хвла ви.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

Nisam strucnjak kao gosn Vudu, ali evo ti iz iskustva, posto je rodjeni brat pre mozda mesec dana uzeo rx470 4gb, procesor I5 4460 

Igra u 1080p i jedino sto mu je povremeno padalo ispod 60fps-a je Witcher (sve na max, hairworks ugasen) i ovaj novi tomb raider (sve na high, ima i ultra) i to je padalo tipa na 50, tako da ono...maltene se i ne primeti, a obe su medju najzahtevnijim, tako da ukoliko ne planiras da igras bas sve na ultra, giga, sega-mega 470 bi trebalo da bude i vise nego dovoljna za 1080p

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...