Jump to content

Samsung Galaxy S3


Sa1Nt

Recommended Posts

2slxw.jpg

136.6 x 70.6 x 8.6mm

4.8-inch Super AMOLED display at 720p resolution

8-megapixel primary and 1.9-megapixel front-facing cameras with 990ms start-up time, 3.3fps burst mode, and best-shot selection

16 or 32GB of storage (a 64GB version is coming later) with microSD expansion

Bluetooth 4.0

GPS with GLONASS

high-throughput 40MHz 802.11n Wi-Fi

NFC

2,100mAh battery

Processor specs aren't mentioned, but it's widely understood that the global version of the device will be using the recently-announced Exynos 4 Quad quad-core system-on-chip

http://www.theverge.com/products/galaxy-s-iii/5588

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

baš lep početni post, draganče, tako se adminuje! :tf:

ne sviđa mi se kako izgleda, po tom pitanju HTC one x sabija, a sve druge specifikacije su očekivane. osim ako nisu drastično popravili kvalitet hardvera, ne vidim razlog da neko uzme ovo umesto htc-a.

(naravno, nemodifikovani android ftw)

Link to comment
Share on other sites

ništa spec, i dalje touchwiz, pentile matrica i sl. iPhone 5, ako bude imao IPS displej 720p i malo veću dijagonalu (4") će jebati konkurenciju jako

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

dobar je S3 al mi se ne svidja taj ovalni dizajn.

dok iP 5 ne izadje, HTC One S > konkurencija

-savršena veličina, jak procesor, super kamera, beats audio, GLONAS.

-neki kude ekran mada ja se nisam susreo sa nikakvim problemom.

infidel

Link to comment
Share on other sites

ALI TO JE MASLAČAK, LOL!

Inače, očigledan je korak unapred u svakom pogledu u odnosu na S2, ali mislim da su mogli još malo da odskoče od konkurencije.

Iskreno se nadam, krajem godine, nekom GSIII+ modelu, koji će imati svu funkcionalnost GSIII ali i Super AMOLED Plus ekran, 3mp prednju i 12mp glavnu kameru. Može i bez hardverskog home dugmeta.

Nije da sam ja lično graphics whore, ali većini korisnika je najbitnije da ekran izgleda suludo dobro i da ima najbolju moguću kameru, a sledeći iPhone će, čini mi se, sašiti GSIII i u jednom i u drugom.

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Ne znam zašto se svi ložite na poređenje S3 i sledećeg iPhone-a? Po meni oni ne ciljaju baš na isto tržište, te više nekako kohabitiraju :) S3 se gleda u odnosu na Android konkurenciju, pre svega One X koji mi u ovom momentu deluje kao najozbiljniji protivnik. Gledajući iz perspektive kupovine novog Android telefona meni su ova dva manje-više ista, gde jedinu prednost Samsunga vidim u tome da je S2, za razliku od prethodnih HTC-ovih telefona, bio izuzetno uspešan, dok ovi treba ponovo da se dokazuju.

Što se samog S3 tiče, kao korisnik S2 imam nekoliko stvari da primetim - bedak je što nije Super AMOLED plus, kamera mi bolja od 8Mpx ne treba, svidja mi se jača baterija, ali treba videti kako će se pokazati u praksi s obzirom da i procesor i ekran verovatno troše više struje. I imam generalnu primedbu da idu ka sve većim ekranima, što mi nije baš idealno za telefon, već mi je S2 bio na granici, Note mi je svakako prevelik, a ovaj dodje negde između.

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Kao vlasnik Note-a moram da kažem da me S3 uopšte nije zainteresovao. Pišem ovo čisto diskusije radi, verujem da imam sličan stav kao i drugi Note vlasnici koji su ga uzeli iz tih nekih specifičnih razloga. Mogu da razumem zašto je "korak napred" u odnosu na S2 (ali opet, mali korak) a u odnosu na Note je tek "još manji korak napred". Naravno, procesor, ali koja je njegova zapravo primena u realnom radu osim na neke najzahtevnije aplikacije pre svega igre.

Link to comment
Share on other sites

Ja nekako smatram da Samsung ne bi trebalo da ide samo na to da zadrži svoje tržište, već da ga proširi, a jedino mesto gde sada može da se širi su iPhone korisnici, odnosno bitka Android vs iOS.

Za casual smartphone korisnike bitne su 4 stvari - dizajn/funkcionalnost/ekran/kamera. Rekao bih da je dizajn trojke dovoljno blizak prethodnicima, a opet dovoljno modernizovan, da je korak unapred. TouchWiz (šta god mi mislili o njemu) je u svakom pogledu unapređen. Ekran i kamera su urađeni 50/50 - digli su rezoluciju, ali uzeli slabiju tehnologiju u prvom, a poboljšali funkcionalnost, ali sa "starom" rezolucijom u drugom slučaju. Verovatno su oba ova kompromisa malo zbog cene (da bi lakše pridobili one koji koriste neke starije modele na ugovor koji ističe, kao i one kojima se isplati da svake godine menjaju telefon, mada ne moraju), malo zbog toga da bi mogli da izbace još koji model. :)

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

Spojeni topici, hvala Luci na ideji!

Ne'am pojma, ja očekujem sad već neku revoluciju, dosta je 3-4 godine suštinski samo podizanja dijagonale i brzine procesora.

Kao što pomenuh onomad dok smo se vozili kolima (uživo), to može biti i po pitanju dizajna (tanji uređaj, cela prednja strana ekran bez logoa i hard dugmića), a možda i nešto hardverski, što kada bih znao šta je bio bih bogat! :)

Link to comment
Share on other sites

Revolucija stize u vidu savitljivih OLED touch ekrana koji ce se pakovati u male cilindre tipa olovke. Velichina ekrana ce biti velika, a sam uredjaj manji nego sadashnji telefoni.

Meni je S3 nekako slab s obzirom na ochekivanja... Vishe mi se svidja HTC One X po dizajnu, mada nisam uveren da cu opet kupiti HTC telefon zato shto se moj Desire pregreva ((

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Revolucija stize u vidu savitljivih OLED touch ekrana koji ce se pakovati u male cilindre tipa olovke. Velichina ekrana ce biti velika, a sam uredjaj manji nego sadashnji telefoni.

ja sam baš pomenuo luki da bih voleo ekran koji ima reljef :) odnosno kad izađe tastatura da kucaš poruku a ona ima "treću dimenziju" kao da je prava tastatura. Mislim, neće to još skoro, ali kapiram da će u jednom trenutku :)

Link to comment
Share on other sites

Mislim da i nije toliki problem napraviti savitljiv ekran, koliki je problem napraviti da baš sve u telefonu bude savitljivo. :)

Meni je od starta bilo na pameti da ne treba od S3 očekivati revoluciju, nego samo evoluciju, što smo i dobili. Iskreno, samo pentile matrica mi je razočarenje, a ovih par još featurea koje sam naveo su ranga može ali ne mora da bude bolje.

I ne verujem da ću uzeti S3 dok mi ne istekne ugovor, a tada - ko zna šta će biti novo na tržištu. :)

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

Realno, otkad su krenule glasine, pa i pre toga, niko nije očekivao da će Samsung predstaviti neko čudo, tako da je sve u domenu onoga što smo očekivali.

Tragično je malo što uvek Apple mora da "povuče nogu" odnosno donese nešto novo, onda ostali kao - aha, ajd' sad to. I stvarno naprave ti ostali nešto kul što bi čovek kupio, ali ono, dajte neku originalnu ideju.

Link to comment
Share on other sites

Pa to. Evo sad Apple ima priliku (koju je propustio sa 4S) da razbije sa novim iPhoneom, a onda ćemo da vidimo ko će najbolje da napravi isto to samo sa Androidom.

Pa i ja sam kontao tako nekako..... Ali ono, Apple ce morati ovoa puta STVARNO da se otvori po pitanju CPU brzine, kamera, generalnog dizajna celog fona itd itd, ako hoce da ih prejebe muski.... Ako misle da i dalje daju na kasichicu onda gtfo, ionako imaju ozbiljan problem a zove se iOS :tf: Android ih tu najvise futi jer je mnogo otvoreniji i svi zivi su krenuli da rade ozbiljno dobre aplikacije za isti, niko nece da se jebava sa OS-om na kojem nemas podrsku za neke osnovne stvari (da se ne podsecamo sad)...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...