Jump to content

Koji mobilni telefon


Dule_smor

Recommended Posts

lucky ja bih licno sacekao malo sa LG-em jer im je kontrola kvaliteta dno bila iako su se popravili sa g5, mada su i tu prijavljivani problemi, ali te probleme bar vidis uocis lako pa trazis zamenu 

koristim htc 10 par meseci, i za sada je sve sasvim korektno, iako sam se navikao na malko veci ekran kod lg-a

flagship mobilna telefonija je govno, pored svih afera u poslednje vreme (zapaljivanja, ekslopdiranja, crkavanja, reklamacije i slicno)

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja i razmišljam o nečemu drugome jer mi Note4 baš krenuo ići na onu stvar. Kad krene da smara oko updatea softvera ne možeš da ga izbegneš, hoće sam da se resetuje od sebe (ovo ajde možda nema veze sa swom, mada verovatno ima), kad se resetuje onda moraš da opet verifikuješ otisak prsta za otključavanje upisivanjem lozinke, task manager se otvara jedno 5 sekudi, stalno iskaču neki Peel TV reklame programa koji čak nemam ni instaliran (neki Samsung za gledanje tva i univerzalni daljinski) i tako to.

Link to comment
Share on other sites

Iskreno, ovo sa reklamama me smara.  Ovo sa task managerom mi je takođe veliki smor, osećam se kao da imam komp sa 1gb rama.

Reset ne znam čemu bih pripisao, možda nije do bloata, ne znam. Ne mogu da kažem da me ostatak Samsung appova smara - kad ih iskuliraš oni se ne javljaju (neki knox security, pa samsung app store i tako to). 

Ja sam razmišljao o 6p al' baš je ovde neko pisao da nije zadovoljan i naveo dosta nekih realnih razloga ako se dobro sećam.

Link to comment
Share on other sites

 

On 12.4.2016. at 6:30 AM, Boyka said:

Onako...Mnogo lepše izgleda nego što leži u ruci, možda je bolje sa nekim oklopom/silikonom, ali ovako nije to to. Manji je od iPhone 6+ iako ima veći ekran, sa zadnje strane izgleda ekstra, osim čitača otiska prsta koji čudno izgleda :-)
Deo oko kamere je takodje lepo stilizovan i nije toliko grbav koliko deluje na slikama (bar meni). Ako ga podižeš sa stola, nema šanse da ne pritisneš lock ili volume tastere, jer su smešteni maltene na sredini stranice, umesto da su pomereni bar 2cm iznad, kao kod većine telefona. S prednje strane ako ga gledaš dok je ugašen ekran, nećeš na prvi pogled (dok ne ugledaš sočivo kamere) znati gde je slušalica gde je mikrofon, što je nasledio od Motorole Nexus 6.
Sa zadnje strane je baš blago zaobljen, dok mu napred staklo iskače iz ivica što se meni ne svidja.

S obzirom da koristi USB Type-C, moraćeš da nosiš kablić i punjač sa sobom, jer teško da ćeš moći da pozajmiš od nekoga :-)

Vrlo realni razlozi da je loš telefon. ;) A ovo si inače ti, Lale, kvotovao kao da te je obeshrabrilo.

Jedino sa čime se slažem je da pozicija volume tastera nije najsrećnija. :) Meni se dopada težina koju ima, a i mnogo je lepši uživo nego na slikama. Vrlo je subjektivna veličina. Dijagonala bi mogla da bude pola inča manja i bilo bi baš kako treba.

Osim toga, baterija drži sasvim dobro (bolje nego svi telefoni koje sam do sada imao S2, N4, G3), sabija sa brzinom, odličan je zvuk prilikom razgovora, kamera pravi dobre fotke. Jedino mi fali neki tap to lock, a mogao bih i to da stavim, nego me mrzelo da ga rootujem (gasp!). :)

Ukratko - najbolji telefon ikad.

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

S7 Edge, posle 8 meseci akanja nisam primetio ni najmanji trag nekog usporenja, stucanja ili slicnog baga, na bateriju sam bukvalno zaboravio, telefon punim svaki drugi dan, puni se prebrzo tako da je baterija stavka o kojoj nikad ne mislim. Dizajnom, kvalitetom telefona, brzinom, displejom, kamerom sam prezadovoljan.

Nedostaje mi Knock on sa LGa zato sto je Always On opcija na Samsungu kurac, pokazuje samo pozive i poruke, a meni bitnije mail i viber notifikacije ne....i dalje lupkam prstom po ekranu ko retard. Ogrebao sam displej relativno lako, telefon je pao sa 30cm ekranom na beton, mada sam seljak koji nije stavio foliju koja bi to sprecila.

Strahujem od 7.0 update-a ovih dana, moze samo da bude gore, bolje jednostavno ne.

 

 

 

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Link to comment
Share on other sites

Jel za nekog normalnog korisnika vidljiva razlika izmedju S7 i S7 Edge? Ne mislim naravno na izgled i cenu, nego na brzinu, bateriju, kameru.

Zena bi trebala da uzima sad novi ugovor, pa bi zelela nesto sa sto boljom kamerom, ostalo joj i nije toliko bitno. Sa S7 edge sam se igrao malo pre mesec dana, kamera mu je odlicna. Takodje u opciji je i neki iphone, mada su oni skuplji. Zavisice i od ponude operatera, sta moze da se uzme povoljnije.

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

Edge ima malo veću bateriju, osim toga su potpuno identični. Pričao sam s jednim momkom koji ima S7 Edge i koji mi je prokomentarisao da bi sigurno uzeo običan da je znao jer mu ništa ne znače funkcije na zakrivljenom delu a komplikovaniji je za bilo kakvu futrolu i slično plus je i skuplji. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ne znam cemu se nadao kod edge funkcija kada je sada razoracan. Ja sam ih pogasio sve pri prvom podesavanju telefona a edge sam uzeo jel sam zeleo telefon veci od 5.2 incha koji mi je nekako postao mali u ruci (nhofc)

Futrole ne prave nikakve komplikacije ukoliko telefon ne koristis laktovima umesto sakama. Folije i stakla mogu biti problem zato sto se odlepljuju po ivici, mada staklo na telefonu je tesko bogohuljenje svakako.

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Link to comment
Share on other sites

Platio sam telefon vise zbog vece baterije, vece dijagonale i po meni licno lepseg dizajna od ostalih modela.

Edge paneli i opcije, senzori za vlagu u prostoriji, aritmije na srcu, otiske prstiju,zenice oka i ostali gimici su tu da na njih padne neki drugi tip ljudi, ne ja.

Ali slazem se sa tobom da zakrivljenost ekrana ne doprinosi bas nicemu kod funkcionalnosti ali svakako nista ni ne otezava pri koriscenju da bi bila minus.

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Link to comment
Share on other sites

дошао је и тај страшни дан кад морам да узмем "паметни" телефон.

пошто не намеравам са телефона да водим мултинационалну компанију, пошто телефон готово искључиво користим за телефонирање, а поруке готово да не куцам, пошто ћу интернет мало до ни мало користити, а немам ни инстаграм да пуцам селфије, да ли је овај Самсунг добар почетак?

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Kupiće SD karticu

Dobra je J trojka kao niža srednja klasa, ima je svastika (i zahtevniji je korisnik od Draška), kao starter telefon uzmi slobodno.

Na stranu ta zaklinjanja o nekorišćenju bilo čega osim poziva - navići ćeš se brzo na normalan kalkulator, memo, Google kalendar, mape i planplus i slično.

Eventualno ako nije velika razlika u ceni, razmisli i o J5 jer je solidno jači hardverski, baterija traje sto godina ako ga ne drndaš i ima noviji Android.

Link to comment
Share on other sites

Pritom im nesto ponuda telefona i nije najsrecnija. Kapiram da ok radi Samsung, i ja sam probao nekoliko modela, ali mi deluje da su nekako kod nas precenjeni. Tipa za nesto cak i malo manje para (mada ako uzima u paketu mu svejedno) je Sony E5 koji ima duplo vise interne memorije, bolju kameru i noviji Android, takoreci sve ovo sto kaze Vudu za J5. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

ok.

 

Sony E5 vs Samsung J3?

 

Kili, pobratime, dok sam se ložio na telefone, početkom veka, pratio sam novosti na liniji Motorola Razr (V9 mi je bio poslednji), dok sada trenutno koristim Huawei g5520.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, killYg0r said:

u redu, necu vise punto da forsiram, makar u tvom slucaju !

:)

34 minutes ago, voodoo_ said:

Ne sviđa mi se što baterija u Soniju nije izmenljiva, a Mediatek je oduvek bio sve samo ne štedljiv SoC (osim ako ove novije generacije nisu radikalno unapređene po tom pitanju).

Samsung ima jaču i izmenljivu bateriju, samo bih zbog toga išao na J3.

hvala. J3 it is. ionako žena ima Ekspiriju.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Треба ми "паметни" телефон, али да не буде паметнији од мене... тако да морам да узмем неки минимум минума. Једино што ми је битно је да Viber ради нормално, како треба и без прављења срања.

Шта препоручујете... нешто убер јефтино а "ок"?

Мислио сам да то купим, а да пређем на неки смешно јефтин пакет МТСа, пошто сад плаћам онај Микс М пакет, а реално га никад не искористим ни до 33%.

Link to comment
Share on other sites

Ako ti treba baš najjednostavniji možda nije loše da pogledaš one Tesla 3.1 ili 3.2, oko 100 evra su a deluje mi da si makar za garanciju više pokriven nego random kineski brend koga neko danas uzvozi a sutra možda i neće. Pri tom imaju bolje karakteristike od Lenovo ili sličnih marki u istom cenovnom rangu. Nekad je za te pare i Nokia 525 bila dobar izbor ali sada je već očigledno da je taj Windows za telefon umro skroz pa ti može biti problem ako ne apdejtuju neku aplikaciju i sl. Cenim da za bilo šta šta bi bilo jeftinije od 100 evra više smisla ima uzeti nešto polovno. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...