Get Adobe Flash player

Lucky

Admin
  • Content count

    48,505
  • Joined

  • Last visited

About Lucky

  • Rank
    Glavni baja administrator

Kontakt podaci

  • Facebook URL
    http://www.klanrur.rs

Profile

  • Gender
    Male
  • Klan/Tim:
    RUR
  • Omiljene igre:
    Deus Ex
  • Lokacija:
    Srbija BRE

Recent Profile Visitors

47,287 profile views
  1. Da smo ovaj tekst pisali pre dve godine… Paaa ne bismo imali šta da napišemo. Danas TNC Pro Team ne zahteva neko posebno predstavljanje. Svoj izlazak na svetsku scenu su obeležili otvaranjem vrata nogom i bacanjem pepeljare na najjačeg lika u lokalu – nadmudrili su Fly-a i OG i istetovirali svima u mozgovima da su sada svetski igrač na Dota 2 sceni. Jel treba da spomenemo da su pobedili i šampione TI6, Wings Gaming, u grupnom delu takmičenja? SEA je dobila novog kralja – TNC Pro Team. Odlazak na TI6 i pisanje istorije U originalu su lanac igraonica koji je uzimao lokalne igrače da igraju za njih – posle mnogo tapkanja u mestu, organizacija je tokom prošle godine uzela novu postavu, dovela iskusnog veterana scene, pametnog DeMoN-a, uključila se u otvorene kvalifikacije za TI6, stompovala konkurenciju, u regionalnim kvalifikacijama nadigrala konkurenciju, šaljući timove poput Mineskija na klupu i hlađenje glave, a Fnatic i Execration u opaku borbu i doigravanje za mesto na The International 2016. Ovaj zlatni pohod im je umalo prekinut ovde, jer zbog problema sa vizom umalo propuštaju TI. Na reakciju i intervenciju Valvea i direktan kontakt sa filipinskim senatorom dobijaju specijalni intervju i odlazak na The International. Igra je bila tu, papiri su bili tu, i usledila je magija. U čemu je bio trik? U DeMoN-u i četiri supertalentovana momka spremna da žrtvuju sve za pobedu i slepo prate ideju koji im je kapiten nametnuo. Odlaze na TI6, u grupi kradu dovoljno bodova od drugih ekipa, pobeđuju do tada favorita turnira Wings Gaming ali to prolazi nezapaženo, i iz impresivno jake grupe odlaze u loser’s bracket, u Bo1 eliminacionu fazu i susret ViciGamingReborn. Nadigravaju ovu oštećenu ekipu u kojoj je trener pokušao da pomogne igračima da ipak nastupe, jer oflejner ekipe nije dobio vizu. Mikasa je video nastup na The Internationalu, igrao sjajno za svoje domete, ali ekipa VG.R gubi. TNC je u direktnoj borbi za opstanak na turniru sa OG, glavnim favoritom turnira. Sa jedne strane velesila poput OG, sa druge Jimmy motherfucking DeMon Ho i talenti sa Filipina. Fly nije mnogo puta u karijeri doživeo da ga nadmudre, ali ovo je sigurno najveći i najbolji primer. Nije DeMoN sam pobedio OG, odmah da se razumemo. TNC Pro Team je igrao sjajno kao celina i igrao je srcem, ali je DeMoN izveo manevar u pikovanju ekvivalentan manevrima najboljih generala…naravno, Dota je samo igra. Tokom prve partije, TNC je bez ikakvog pogovora, NADIGRAO OG. Oba pika su bili jaka i dobro osmišljena, ali filipinska ekipa igrala bolje i pobedila. Usledila je šahovska partija u pikovanju između Fly i DeMoNa, na osnovu prvog meča, Fly je uklonio Axea i Elder Titana, DeMoN uzima dve jake aure i Dazzlea koji je nekažnjiv jer Axea nema. Tu je postavka i sve vrišti da će poslednji pik biti Huskar(Oracle uklonjen, Dazzle u igri, Void i Chronosphere u igri, damage i pozicioniranje u vidu Traxex i Vengeful Spirit su tu – logika je urlala da je Huskar poslednji pick). Iz nekog razloga, Fly banuje isto tako jakog protivnika, Invokera, ali daleko manje opasnog od Huskara. Pogledajte reakciju filipinskih komentatora na 9:50. U tom trenutku su svi znali da je TNC pobedio ako odigra iole razumno dobro. Da se ne lažemo – OG je bio za klasu jači od TNC u tom meču. Nadigrali su ih, i odigrali su sjajno. Nije bilo dovoljno. I danas je teško razumeti zašto je OG i Fly uzeo heroje koje je uzeo, ali jednostavno sa njima nisu mogli pobediti TNC-evu postavu. Ovo je jedan od najvažnijih trenutaka moderne Dote. OG se umalo raspao i ekipa koja je bila svima ideal je jedva preživela. Vratili su se još jači što je dokaz njihove veličine, i današnju postavu OG imamo upravo zbog briljantnog manevra Džimija Hoa kojim je uzdrmao titana. Sa druge strane – TNC je jedva izgubio od Digital Chaosa koji je bio drugi na turniru, i zakoračio na svetsku scenu osvojivši više od pola miliona dolara. Kakva investicija je bilo dovesti drugorazrednog severnoameričkog kapitena, a? Uspesi Početkom ove godine su osvojili loše poštovan ali dobro plaćen WESG 2016 pobedom nad Cloud9 (Danish Bears izdanje) i osvojili 800 000$. Na Kiev Major su oduševili igrama u grupi, i nezasluženo ispali u prvom kolu od dobro im poznatog Team Faceless. Tj ispali su zasluženo, ali plasman od 9-16. mesta ne oslikava njihov kvalitet na tom turniru. Turnir je oslikao njihov novi talent Tims, koji se brzo pokazao kao jedan od najkvalitetnijih pozicija #4 igrača. Organizacija u ovom trenutku ponavlja recept sa TI6 i dovodi iskusnog kapitena 1437 koji je sveže kickovan iz Team NP – koji ujedno ima samo jednog pandana na Dota 2 sceni, UPRAVO DEMONA. Ne biste verovali koliko su ova dva igrača slični u svakom igračkom aspektu i karijernom putu. Na nedavno održanom Galaxy Battles su bili treći igrajući poprilično dobro. Na TI7 su se kvalifikovali direktno iz grupe gde su izgubili samo od Clutch Gamers. TNC Pro Team je slika i prilika filipinskog esporta. Neverovatno mladi i talentovani igrači, u dobroj organizaciji koja ih dobro tretira, uzor su svima u državi i gejmingu, a doprli su i do samog predsednika države. TNC.Raven Raven je jedan od najboljih #1 igrača SEA regiona, sa zaista impresivno širokim hero pool. Treba spomenuti da je prošao kroz više kvalitetnih SEA timova ali se kratko zadržavao u njima – TNC je napustio posle TI6 uspeha zbog Fnatica gde se nije dugo zadržao – vraito se taman na vreme da osvoji WESG sa TNC. Nosilac je rekorda po broju ubistava sa herojem na Valve turnirima, jer je igrače Thunderbirdsa ubio 33 puta u Kijevu. Da je njegov tim znao kako će izgledati taj meč, verovatno je imao prostora da mu ostavi namerno još 5-6 ubistava, ali to nije mnogo važno. Nemojte da vas zavaraju brkovi, ovaj igrač ima samo 18 godina, iako je već godinama Dota profesionalac. Raven je sposoban da se nosi sa najboljim svetskim kerijima, ali ima jednu manu – ponekad ne prepozna trenutni odnos snage na mapi i svog heroja u odnosu na ostale heroje. Sećamo se nekoliko srljanja u smrt pogotovo sa Naix-om gde je Raven bespotrebno umirao, ali ako je poradio na ovom aspektu igre, možemo od njega očekivati samo najbolju Dotu na TI7. TNC.Kuku Neuobičajeni midlejn igrač Kuku obožava da igra heroje koje ne očekujete da vidite osim u posebnim slučajevima. Naravno, igra i sve klasične midlejnere, ali Meduzu, Lunu, Nagu, PL-a ćete videti na midu najčešće u njegovim rukama. I on ima impresivan spektar heroja koje može da odigra, ali na predstojećem turniru moramo da izdvojimo dva pika na koje treba obratiti pažnju kada Kuku igra – QoP koja je sjajan izbor, i Tinkera, za kog mislimo da će biti skriveni dragulj predstojećeg TI. Ako ga neko zaigra rano na turniru, to će biti Kuku. Ovaj igrač ima 20 godina, i zbog Dote se sudario sa prezirom društva i porodice, pa mu je uspeh svojevrsna nagrada. TNC.Sam_H Potencijalno najbolji igrač čitave ekipe, bez ikakvog nipodaštavanja prema drugima. Sam_H je skriveni inicijator koji vreba u svakom trenutku, samim tim je i glavni plejmejker ekipe. Čitava igračka karijera mu se svodi na TNC Pro Team koji ga je i stvorio. Agresivan je i videćete ga kako iznova i iznova dolazi nazad u borbu iako je samo časak pre toga jedva preživeo. Najupečatljiviji heroj mu je Axe, ali generalno uvek voli da ima u rukama nešto što će žestoko kazniti protivničku grešku u pozicioniranju. U repertoaru heroja mu od trenutno ključnih heroja nedostaje Earthshaker, sve ostale trenutno popularne heroje igra. U ključnom meču protiv OG na TI6, u rukama je imao Faceless Voida i apsolutno anulirao bolju ranu igru OG i višak golda – svaki put kada je TNC bio u problemu, savršen Chronosphere je zaustavio OG. Ako će neko imati u rukama heroja koji može da odluči o ishodu partije na TI7 – to je upravo Sam_H. TNC.Tims Duh zemlje. Ne, Tims je samo 20 godina star momak koji igra Earthspirita na nezamislivo dobrom nivou. Upoređivan je direktno sa Jeraxom po sposobnosti da sa ovim herojem apsolutno upropasti protivnički tim, ali igra širok spektar roaming heroja. Verovatno će biti meta većine banova na TI7 uperenih protiv TNC, zato što ćemo svaki put videti prva dva bana protiv njih u redosledu “Earthspirit; IO”. Ako protivnici puste Timsa do ova dva heroja, rizikuju kucanje “GG” ubrzo posle toga. Sledeći omiljeni izbori su mu Sand King i Nightstalker tako da je pravi košmar za pikovati protiv njega, jer igra još barem 5-6 opasnih heroja, a imamo neki osećaj da bi mogao da zaigra Earthshakera na TI7. Nije bio originalni član TI6 postave TNC, jer je igrao za Execration, kojem je za dlaku kroz Wild Card izmakla kvalifikacija na turnir. TNC.1437(Rose) Hehe, o Theebanu Siva možemo nabrajati nadugo i naširoko. Jedan je od veterana scene koji je oduvek tu, i oduvek je poštovan, aaaali pravog Dota 2 uspeha – nema. Uvek je na dohvat pobeda ali izmaknu. Kroz karijeru je prošao kroz neverovatan broj timova, što da bi ih trenirao, što da bi ih stabilizovao. Ako jedan Theeban Siva može jednom Puppey da govori korisne i pametne stvari duže od dve godine kroz više od jednog tima, šta onda zaista ima da kaže? Iz Team NP je kickovan jer je Eternal Envy okrivio support liniju tima za neuspehe. U pravom trenutku rekli bismo, pošto Rose sada ima četiri mlada momka gladna pobeda i voljna da slušaju vođu za saigrače, a ne svojeglavog čudaka kakav je Envy. 1437 je strašno pametan igrač, kojem na samoj mapi nedostaju dovoljno dobre ruke, ili dovoljno brz um da izvede sve što je zamislio. Strašno podseća na DeMoNa u svakom aspektu karijere, osim što bismo rekli da je DeMoN mehanički bolji igrač. U svakom slučaju, TNC sada ima pravog kapitena za predstojeći turnir. Od Rose očekujemo da će igrati neke strahovito siromašne #5+ heroje i da će ostaviti i srce i dušu da bi ova mlada talentovana postava pokazala svoj pun potencijal. Šta možemo da očekujemo od TNC Pro Team na TI7? Da će da ostave srce na mapi Dote. Svi momci u ekipi su strahovito motivisani, čak i veteran 1437. On po prvi put ima ekipu koja će ga slušati apsolutno i bespogovorno. Ovo mu je šansa za slavu i istoriju. Svi filipinski igrači tima imaju strašno tužnu životnu priču i Dotu vole više od svega – oči nacije su uprte u njih. Da li će svi ovi faktori biti dovoljni za ovu ekipu da uđe u vrh među zastrašujućom konkurencijom koja ih čeka na TI7? Ne znamo – ali verujemo u još jednu “Pepeljuga” priču u slučaju ovog tima. TNC Pro Team ide u top 16 apsolutno – u Top 8 najverovatnije ali dalje od toga ne. U Kijevu smo videli da su ispali odmah i pored sjajne grupne faze, pa je teško sa ubeđenjem reći nešto specifičnije. Pročitajte više na sajtu
  2. eto, poslade im poljubac, oni izgubiše od hrvata. kiss of death!
  3. u svakoj drugoj radnji dragi grujo, u svakoj drugoj radnji! inače, za ostale koji ne shvataju grujin britki "humor", gruja se samo šali, a ja mu ne zameram, nemojte da mislite da je on ozbiljan! daleko bilo, baš suprotno! u drugim zabavnim vestima, noćaš u 4 se aktivirao alarm u ofisu, opet sam od sebe, ne znam 'de sam! moram da vidim šta ga aktivira ako nema ništa vidljivo da je palo ili se pomerilo itd.
  4. Jedan od najprepoznatljivijih brendova u esportu. Priča sa Dotom počinje tako što Fnaticov talentovani Heroes of Newerth tim prelazi u igru gde se Kongor zove Roshan. Ta postava (Era, H4nn1, Trixi i nerazdvojni duo Fly/N0tail) ulazi sramežljivo na scenu privikavajući se na ono što Dota 2 nudi. Čuveni roster je na okupu do TI4 gdje se vidjelo da je tim dostigao kulminaciju i da je vrijeme za tužne rastanke. Fly i N0tail odlaze u Secret donoseći sinergiju kvalitet, onaj-što-je-poliven-energetskim-pićem i legenda DotA 1 H4nn1 pravi svoj tim, Era pauzira a Trixi ide među svoje Fince. Novi Fnatic Organizacija pravi pauzu i vodi neobičnu politiku da se uzme tim koji nije iz Evrope. Mushi je žario i palio(i još uvijek to radi), i privukao Fnatic idejom o svom timu, ubedivši ih da opet obnove svoju Dota postavu. Skupio je malezijsku bagru oko sebe i uz određene rotacije (jedno od najboljih otkrića je bio MidOne), priča tima vodi od TI6. Onda opet sledi pauza – međutim, osoblje Fnatica je namirisalo ogroman talent koji se skuplja u SEA regionu. Oslanjajući se na svoj instinkt, prave tim koji ćemo gledati na TI7. (čitaj: Ah Jit u jednom trenutku benchuje Meraclea). Fnatic.QO Najveća zvijezda ekipe. QO je slučajno otkucan nickname, koji u stvari na korejskoj tastaturi znači “nema povlačenja”, što apsolutno opisuje i njegovu igru. Prve dodire sa Dotom pravi uz čovjeka koji mu je pokazivao igru svake nedelje nakon crkve. Ispočetka smoren od stalnog umiranja, a opet istrajan da nauči, QO je nastavio da igra Dotu i kad je Valve izdao svoju verziju. Preko March-a ulazi u profesionalne vode i prelazi u Koreju da igra za MVP Phoenix. Tim nošen njegovom agresivnošću na zelenim livadama Dotke stiže do uspjeha (5-6 na TI6, i 7-8 na TI5). Razilaze se posle TI6, a koliko su bili individualno vješti govori podatak, da iz TI6 MVP Phoenixa, svaki igrač nastupa na ovogodišnjem TI7, naravno za druge timove (QO i Febby za Fnatic, DuBu i Forev za DC, a MP za Team Secret). Svoje rezone o igri prenosi i na ovaj Fnatic. Njegov Bloodseeker i već legendarna mid Phantom Assassin su bili nerješiva enigma za SEA qualifier region. Fnatic.AhJit Kao “kec” ovog tima je bio predviđen Meracle. Jedna od najpoznatijih faca SEA regiona i jako vješt dečko. Pa svi se sjećamo kako je sam dobio jedan jedini DK 2014 (BurNing, IceIceIce, Mushi, MMY, Lanm) sa svojom Nagom. I ne drugari, nije Arteezy započeo Naga Radiance priču, to je bio Meracle. On je ipak neko ko zahtjeva poseban tretman, i prema kome morate krojiti igru, a to nije odgovaralo ovom superagresivnom timu. Tu uskače heroj iz podnaslova, Ah Jit. Ovaj 8K MMR SEA #1 je gradio karijeru kroz Warriors Gaming Unity. Pošto je pokazao određeni kvalitet uzevši 5-8. mjesto na Boston Major, Ah Jit je kada je počelo “komadanje” ovog nesrećnog tima bio logičan izbor za Fnatic u potrazi za kerijem. Danas je on neko ko se odlično stapa sa QO, prepuštajući mu da vodi ritam i tempo igre, prateći ga i igrajući “support” kerije. Fnatic.Ohaiyo Ohaiyo je najduže tu, i najuspješniji je član ove postave. Krenulo je ne tako bajno – MUFC nije bio tim gdje ćete se usrećiti. Glavni baja SEA regiona Mushi, kickuje Kecik.Imba i ostavlja Ohaiyoa, finalizirajući postavu pred TI3. Ovo se naravno pokazalo kao pravi potez, i kasnije je usledila duga saradnja ova dva igrača. Njegovi Nature’s Prophet i Dark Seer gejmpleji su razbijali taj turnir. Tim je završio kao treći, izgubivši tijesno od Na’Vija (1:2) u onom finalu looser’s bracketa. Držeći se za Mushijevu ručicu, pokušavali su da se vrate tu slavu Maleziji kroz timove (Ehome.my, Team Malaysia i Fnatic) ali im nije uspijevalo. Taj isti žar i pogled kojim su obojica gledali Dotu se ugasio kada je Mushi napustio tim Fnatic i zamjenio ga Mineskijem. Da l’ će ovaj “prvi samostalni let” Ohaiyo-a u Dota svijet bez Mushija biti uspješan, vidjećemo već početkom TI7. Fnatic.Febby Jao kakav tip. Dovoljno je da pogledate tu kosicu(, i njegov šaljivi način ophođenja svijetu, saigračima, protivnicima i muškom polu uopšte, i sve će vam biti jasno. No lične preference ćemo ostaviti po strani, Febby zna da igra Dotu. Febby se igra Dote. Ali pazite, daćemo malo ozbiljniju notu ovoj priči i reći da je ovaj momak u jednom periodu bio beskućnik (tačnije tokom 2014. – izjavio je da nije nosio donji veš, jer kada ste gladni shvatite da je kupovina donjeg veša budalaština). Uz pomoć svoje djevojke (da, imao je djevojku) je prebrodio taj period, i gladan uspjeha pridružuje se MVP-u početkom 2015. – normalno prepoznat talent od strane March-a. Prebacivanjem na support rolu, Febby je pronašao svoj plejstajl. Wisp, Earthspirit i Oracle su donosili uspjehe MVP-u te godine. 4. mjesto na Shanghai Major, prvo mjesto na DotaPit i WePlay, i kasnije 6. mjesto na Manilli. Ta hiperagresivna Dota gdje nema stajanja, fajtovi traju neprestano i gdje neumorno re-engage odgovara QO ideji i viziji Dote koja im donosi, i donosila je uspjehe. Fnatic.DJ A evo i Filipinca. DJ iliti Chrissy, kako kad, odmah da krenemo konkretno, čisto da steknete pojam šta ovaj dečko zna o pozicioniranju i osjećaju za igru. Oni čuveni Black Holes iz Manile su parče umjetnosti. Mnogi su upadali u tu crnu rupu i nisu se vraćali. Njegov put je neobičan za jednog Filipinca – tih godina su Korejci organizovali razne lige u pokušaju da popularizuju Dotu kod sebe. Čak su Blitz, Purge i ta ekipa tih godina bili profesionalci koji su prenosili znanje omalenim Korejcima. Trbuhom za hljebom je krenuo i DJ. Igrao je midlejn, a u isto vrijeme bio drafter/kapiten za EOT Hammer u nexon Sponsorship ligi. EOT Hammer postaje RAVE, a DJ svoj raskošni talent prikazuje tokom DAC 2015, kada njegov Storm Spirit (14-0-2 KDA) razbija Tongfu. Posle RAVE, šansu za daljim dokazivanjem mu pruža Mushi. On to objeručke prihvata (Black Hole se kastuje sa obe ruke, pogledajte iznad). Preko epizode u Execrationu, vraća se opetu Fnatic gdje postaje kapiten. Igrajući poziciju #5 je neko ko je prijeko potreban da drži pod kontrolom ova četiri dečka opisana iznad njega. Šta možemo da očekujemo od Fnatic na TI7? Simpatični su kao ekipa, i gledljivi. Nikad nije dosadno gledati ovaj Fnatic. Međutim, ispod top 8 je moguć scenario a top 8 je realnost. Nešto više od tog kruga takmičenja će biti iznenađenje. Zašto? Koliko god talentovan QO bio – uvijek je imao limit. Svaki njegov tim je imao tu neku neobuzdanu prirodu i hiperagresivnost kojoj je svaki pametan drafter, uz pomoć svog trenera, našao lijeka. Istina, ovaj tim je individualno nešto najbolje što Korejci i SEA region mogu da ponude, ali opet sam skeptičan po pitanju jednodimenzionalnog pristupa igri. Autor: Nemanja “nemanjau5” Pavković Pročitajte više na sajtu
  5. Meni je kraj nekako bio ok, ono, ostavlja pitanje šta će se dogoditi a realan je scenario da ode u oba smera, nije onaj "ma jeeeeste" momenat.
  6. haha ima i tu nečega, nije mi taj momenat ni pao napamet ali jeste kretenski :) doduše to smo znali još od onog mini klipa koji je prethodio filmu jedno mesec dana pred release.
  7. nije trebalo da ga doziva!
  8. nema al' oni su još bolji! možda bude neki blog u narednih šest meseci oko oporavka prirodnim putem!
  9. so far so good! ako krenu ponovo da spamuju neće biti dobro naravno, ali je za sada u redu! u drugim zanimljivim vestima, tražio sam u prodavnici 100 grama ćurećih prsa, ova mi isekla, spakovala, ja došao kući, otvorim, ono tri "panja" od parčića isečena debelo jedno pola cm. vrh.
  10. Naime, naši vaterpolisti su poslali veliku podršku Đokoviću i poželeli mu brz oporavak, na šta je on uzvratio. "Oni su naš ponos, ti momci su zaista sjajni, pratim ih i šaljem im poljubac", kazao je Novak. Đoković je bio priupitan i za naše košarkaše kojima sledi Evropsko prvenstvo. "Oni su izvrsni momci, koji vole svoju zemlju, a još bolji su košarkaši. Pratiću Evrobasket sigurno, možda i uživo, ko zna", rekao je Đoković.
  11. što je po meni dosta glup koncept jer ne možeš da pazariš online i pride nešto moraš da lepiš. Mađarsku i Slovačku sam kupio pre puta, išampao i stavio u vrata od kola, samo sam kod čeha morao da stajem, kupujem vinjetu, pišem registraciju, lepim ... posle je skidam. Mislim da je to tako moglo pre. Međutim ako dođe neko sa tablicom VS a ti si VŠ a uplatio si na VS, beleži se njemu a ne tebi. A to sa "zezanjem sistema" takođe mislim da su promenili, kroz maglu mi je sećanje ali je valjda fora bila da ti izbaci grešku sistem ako šalješ sa istog broja parking za "jako sličan broj" tablice u tom vremenskom roku.
  12. Nije lako biti pro igrač iz Južne Amerike. Pored svih socio-ekonomskih problema pro gejminga u ovom siromašnom regionu, tu su i uvek prisutni problemi sa lagom, i barijera između scena u Južnoj i Severnoj Americi. Što se samog laga tiče, uvek je prisutan – igračima je dostupno igranje na 4 servera: Peru, Južna Amerika(lociran u Brazilu), i dva “severnoamerička” servera US East i West. Serveri Peru i Brazil imaju slabije igračke zajednice sa nižim pragom skilla i veoma toksičnim zajednicama, ali i 250ms laga kada igrate npr iz Perua na Brazil serveru i obrnuto. Čak i kada odete na US East/West, opet vas dočeka 250ms laga i nerazumevanje(mržnja, često čak i neprikriveni rasizam), kao i jezička barijera. Dug niz godina ispunjenim neprofesionalnim ponašanjem igrača, i zloupotrebama istih od strane organizacija, kao i više skandala sa nameštanjem, su ubedile Valve da ne treba posebno da se bavi ovim regionom. Ipak, sa globalizacijom scene, ali i zbog ogromne igračke populacije, čim se situacija malo popravila, pružili su šansu timovima iz ovog regiona da izbegnu igranje kvalifikacija na severnoameričkim serverima sa ogromnim lagom, i dali im jedan kvalifikacioni slot na Kiev Major turniru. Šansu je dobro iskoristio SG Esports i Valve je podigrao ulog – Južna Amerika je po prvi put dobila direktan kvalifikacioni slot na TI7. Ove kvalifikacije je osvojio Infamous prošavši kroz grupe skorom 7:2, ali u plejofu apsolutno uništavajući konkurenciju, odigravši 5:0 u dve serije protiv SG Esports i 2:0 protiv Midas Club Elite je bila poruka da ako im je do sada veliko takmičenje izmicalo – ovu šansu neće propustiti. Infamous Dobar deo igrača originalnog Infamousa je već nastupao zajedno ranije po raznim timovima, i dobro se poznavao pre osnivanja samog tima. Zasigurno najveći dosadašnji uspeh tima Infamous je bio osvajanje 4. mesta na WESG 2016. Iako ovaj turnir nije najcenjeniji među pro igračima Dote ali ni kod publike, zbog ogromne nagrade je sigurno vredan pomena. Infamousu je neko od top 3 mesta pobeglo “za dlaku” jer su se i Danish Bears(tada C9) i Alliance jedva odbranili od napada ove ekipe i provukli sa po 2:1. Sa TNC Pro Team koji je osvojio WESG su se susreli u grupi i izgubili dominantno. Vredno pomena je i učešće na skoro održanom Galaxy Battles gde su savladali Planet Odd – ekipu koja je nedavno namučila Team Liquid na DreamHack Atlanta, koji je sam po sebi jedan od favorita za osvajanje TI7. Peru Pre svega, potrebno je napomenuti da je Infamous peruanska ekipa. Ovo je posebno bitno ako znate da Peru ima najjaču kulturu igraonica i internet kafea na planeti, osim možda Južne Koreje i delova Kine. U ovoj ranije izuzetno siromašnoj zemlji WCIII DotA je bila jedina igra dostupna dečurliji, i igrala se danonoćno iz loše opremljenih igraonica. Nije zahtevala ni internet, i za razliku od delova sveta poput Turske ili Poljske gde su kasnije inkarnacije Dote i druge MOBA postale popularne, Peru je zaobišao čitav taj period, i tek nedavno se zajednica masovno prebacila na Dota 2. Ne treba ni spomenuti da je ovo ubedljivo najigranija igra u ovoj državi, bez ikakve konkurencije na polju esporta. Tu je i peruanski mentalitet, bučan i pun emocija, ali i nekulture. Najsličniji u svemu su im Filipinci, koji za razliku od njih imaju SEA osobinu da nikad ne odustaju. Upravo zbog toga se na njih veoma negativno gleda na području čitave Amerike, a čak i neki pro igrači su mu podložni(odustajanju). Igrači današnjeg Infamousa su uglavnom krem tog društva koji je uspeo da se odmakne od tog obrasca ponašanja i posveti profesionalnom gejmingu. Infamous.Benjaz Ovaj poprilično ostvareni keri igrač je stekao pozitivnu reputaciju na severnoameričkim serverima kao neko ko će solidno odigrati poziciju 1 i pobediti partiju sa iste. Čini iskusniji deo ekipe zajedno sa Kingteka i Accelom. Nema nešto posebno širok spektar heroja ali njegov hero pool sadrži neke izuzetno popularne heroje koji mogu da se tuku od samog početka partije. Specifično Ursu i Razora. Lične performanse su mu u poslednje vreme malo u drugom planu jer stvara mnogo prostora za Timadoa i Kingteku ali dok god ekipa pobeđuje, to mu ne smeta. Vođa je ekipe van partije. Infamous.Timado Ovaj supertalentovani klinac(16 godina) je novi hit na midlejn gejming sceni Amerike. Za razliku od mnogih koji su došli u sukob sa roditeljima oko igranja igara kao karijernog izbora, njegov otac se vodio logikom “zašto da ga kažnjavam ako je u nečemu zaista dobar”. To je očigledno zdrav pristup pa je Timado u izuzetno kratkoj karijeri uspeo ono u čemu mnogo južnoameričkih igrača nije – igrao je za NA tim u sastavu Team Freedom-a, ali se ipak odlučio da pokuša izlaz na svetsku scenu sa peruanskim timom. Na midlejnu je zaista talentovan, iako se ponekad ne brani najsjajnije od gankova. Obično Accel mora da mu pomogne, dok Matthew preferira agresivniji pristup gde napada protivnički sejflejn. Ako ima dobar početak partije, tu na scenu dolaze njegove sjajne mehaničke sposobnosti, a i pravi je plejmejker, pa može da pruži sjajne partije na nekim od najkreativnijih ali i najpokretljivijih heroja. Obično mu je kec u rukavu Puck dok na malo više carry herojima preuzima poziciju glavnog kerija od Benjaza, i dobija prioritet pri farmu. Ako Timado bude imao dobar turnir tokom TI7 predviđamo mu nastavak karijere van ovog regiona i prelazak u neku jaču organizaciju i tim. Infamous.Kingteka Čini iskusniji deo ekipe, a prošao je kroz skoro sve iole kvalitetnije južnoameričke timove. Najveći uspeh je svakako upravo sa Infamous na WESG, ali je gladan većih uspeha. Preuzeo je ulogu vođe ekipe u mečevima i on pravi velike odluke. Ovo možda i nije loše jer ima strašan talent da prepozna jednu izolovanu metu koja je van pozicije ili u njoj leži najveća opasnost i brzo je eliminiše. Upravo zbog toga je neverovatno opasan na Legion Commanderu sa kojim često prerasta u pravog kerija. Trenutno mu dual oflejn ide jako dobro sa Matthew jer insistiraju na stalnim borbama. Infamous.Matthew Apsolutna nepoznanica na sceni, ovaj igrač je da kažemo unikatan na poziciji #4. Zašto? Zato što za razliku od mnogo drugih igrača na ovoj poziciji, on obično igra heroje koji prikupljaju informacije, i plejstajlom zna da podseća više na PieLieDie ili MNT Bounty Huntera, nego na druge igrače na poziciji #4. Ipak, obično je dosta agresivniji u smislu borbe i farma, pa na njemu viđamo i veće inventare nego na pomenutim igračima kada oni igraju te heroje. Ima impresivno širok spektar heroja koje igra, a pored standardnih roaming heroja tu spada i dosta heroja koje bismo pre uračunali u hero pool #5 igrača. Igra solidno i Earth Spirita, iako ne na nivou npr Jeraxa ili Timsa. Najveći fokus igre mu je na maltretiranju supportova i protivničkog kerija, sprečavajući rotacije ka sopstvenom midlejnu. Uz Timadoa i Kingteku čini i plejmejkera ekipe. Infamous.Accel Accel može da kaže ono što ostatak tima ne može – nastupio je na Valve eventu. U pitanju je bio Frankfurt Major gde je sa ekipom Unknown izbacio Newbee sa turnira i ugurao se u top 12. ekipa na takmičenju! Sa ovim iskustvom će sigurno biti koristan ekipi. Igra pasivno i fokusira se na pomaganje Benjazu i Timadou, ali upravo ovaj nedostatak kreiranja situacija u kojima Infamous može da bude agresivan i projektuje pritisak na protivnika zna da bude problem. Nije plejmejker ali je kao support solidan igrač i oslonac ekipe. Priliči mu sa obzirom da je osnivač ekipe. Igra sve heroje koji su optimalni za igranje #5, i nije mu potrebno mnogo farma. Uglavnom će samo pasivno pratiti ono što njegova ekipa radi i – supportovati. Šta možemo da očekujemo od Infamous na TI7? Treba biti jako optimističan pa reći da je bilo šta osim donjih 6 mesta realnost ove ekipe. I to je bez ikakvog disrespekta. Ali, ako se sve zvezde sklope, ako u ključnim mečevima Accel uspe da spase Timadov i Benjazov lejning stejdž, ili Matthew i Kingteka nametnu svoju agresiju protivničkom sejflejnu, ova ekipa nošena emocijama svakako zna da pobedi u kasnijim fazama igre. Ne treba ih otpisati, ali iskusnije i organizovanije ekipe će se verovatno fokusirati na Timadovu lejning fazu i izbaciti ga iz igre – a onda je Infamous u velikom problemu. Fun fact: Svi igrači Infamousa zajedno, u zbiru godina provedenih na pro sceni aktivno igrajući, imaju iskustva koliko sam Kuroky – i to u slabijim takmičenjima! Fun fact 2: Infamous je samom kvalifikacijom na TI7, skoro pa duplirao ukupnu timsku zaradu koju je tim prikupljao skoro 2 pune godine. Pročitajte više na sajtu
  13. Produžio je Stefanović to za tablice valjda za dve godine! A za slova, ima i problema realno, sa strane parkinga - kad se parkira VS i VŠ u istoj zoni, kapiram da je i to jedan od razloga. Sa druge strane i internacionalno kad kupuješ vinjete npr nemaš domaća slova, što može biti frka. Na stranu što svi sistemi elektronske detekcije broja tablice 0 u mojoj tablici vide kao 6 i to redovno. Čak i domaći ovi na naplatnoj rampi - a sve mi je ok sa tablicom. šta je bre ovo kili telefon ubaci sam svoj ovaj watermark dole? :((
  14. kul saveti, danke, probaću sve to. doduše moram da odmah zaboravim na matchup sa bilo kim jer prosto ga nema, jedino da ja pratim dvu i nadam se najboljem :) javiću kako je prošlo! možda danas nađem nešto vremena da odigram :)