Get Adobe Flash player

Jose Jimenez

The X
 • Content count

  9,069
 • Joined

 • Last visited

About Jose Jimenez

 • Rank
  ol skool
 • Birthday 09/14/1982

Kontakt podaci

 • Facebook URL
  http://

Profile

 • Gender
  Male
 • Lokacija:
  Arcania

Recent Profile Visitors

17,241 profile views
 1. jesi li probao da ga sastaviš i vratiš bateriju HAE
 2. Final Cut it is! Hvala!
 3. Pre nego što novi deo dođe u bioskope hteo bih da pogledam original. Pošto postoji nekoliko cutova a kao klinac sam gledao sam originalni international cut, koji preporučujete kao najzanimljiviji za gledanje?
 4. Nisam ljubitelj horora, ali igrom slučaja mi zapao Green Room i oduševio me. Horor/triler o pank bendu se bori za opstanak u skinhed baru pošto su prisustvovali ubistvu.
 5. Jbt ja sam na Dorćolu, pa mi treba 10 minuta do centra. Treba da se preselim negde bliže, npr u Višnjičku Banju :D Elem, počeo sam da se redovno srećem sa Nickwoodom na raznim mestima, prosto mi je neprijatno da ne prijavim ovde :D
 6. Polako ali sigurno Blic škola pisanja naslova preuzima RUR
 7. Ček, ovo nije poslednja sezona?
 8. Sad mi reče kolega, 12 miliona evra država daje.
 9. Koliko para mi plaćamo ovaj call centar?
 10. Ako pričamo o legendarnim ženskim likovima, nema većeg od Šejmusa iz Metroida.
 11. Pa pazi, ovo je dobro za naše tržište. Recimo da si agencija koja pravi sajtove, i praviš ponudu srpskom klijentu za sajt od $500. Klijent će platiti na tvoju cifru 20% PDV, tako da je tvoja cifra zapravo $600. U isto vreme klijent dobija ponudu od agencije iz Grčke koja traži takođe $500, ali oni ne moraju da plate PDV. Ako uzmemo da je rezultat isti, niko neće hteti da plati 20% više. Ako samo srpske kompanije plaćaju PDV, automatski sami sebe stavljamo u lošiju poziciju. Ovaj zakon nas čini konkurentnijim na globalnom tržištu, makar u teoriji. U realnosti ova mera naplate poreza će verovatno ozbiljno i masovno početi da se primenjuje tek kad/ako upadnemo u VAT MOSS sistem, i EU u naše ime krene da lupa kompanije po ušima za neplaćanje poreza..
 12. Jednom si imao priliku da kažeš nešto pametno, i ti napisao ovo :D Elem, ono što mi je čudno je otkud ovo u Srbiji. Ne možeš ti tek tako da naplaćuješ porez strane države - moraš biti u poreskom sistemu i da imaš sopstveni identifikacioni broj.i da vodiš knjige. Sa druge strane potrebno je i zakon te države da nalaže da moraš da plaćaš porez. Konkretno na slučaju Australije zakon je izglasan u junu 2016. sa početkom primene godinu dana kasnije, kako bi se svi pripremili. Ja koliko znam, Srbija nema zakon koji nalaže strancima da naplaćuju PDV za elektronsku robu i usluge pružene našim građanima. EU je imala ogroman problem sa ovim: recimo da si prodavnica majica iz Srbije i prodaš majice u 10 EU zemalja. Ti si bio dužan da vodiš odvojene knjige za svaku od tih 10 država, naplaćuješ odgovarajući PDV, i da držiš identifikacione podatke kupca za svaku transakciju koju napraviš. To je bio toliki pakao da su ljudi ili ignorisali zakon, ili su ugasili prodaju EU zemljama. Tek kasnije su uveli VAT MOSS sistem gde si se registrovao jednom za celu EU, a ni to ne ide tako glatko.