Jump to content

grdja

The X
  • Posts

    530
  • Joined

  • Last visited

Reputation

-85 Kreki

About grdja

  • Birthday 08/16/1983

Kontakt podaci

  • Facebook URL
    http://

Recent Profile Visitors

6,665 profile views
  1. Naravno. Za bilo koje društvo je neverovatno teško da prizna da nešto radi jako pogrešno i da mora da se menja. Tako se gubi rejting, i izbori. Sami Ameri ne mogu da krive "zapadne vrednosti" pa onda krive sve i svašta. Sem sebe. Jedna od retkih pametnih stvari koje je South Park rekao je "blame Canada". Blame Canada! Shame on Canada! For... The smut we must stop, The trash we will stash, The laughter and fun, Must all be undone, We must blame them and cause a fuss, Before somebody thinks of blaming us!
  2. Notorna floskula Američkih desničara koja se nigde nikada u istoriji nije pokazala tačnom. Čak ni u samoj Američkoj revoluciji jer se ono nisu borili protiv neke bitne tiranije. Engleska naseljenička elita protiv Engleske elite u matici. Ovaj klinac je imao šifru za ćaletov pištolj, i očigledno je umeo da ga koristi i dobro je znao za šta oružje suštinski služi, za ubijanje živih bića i ljudi. Cela priča o kontroli i pristupu oružja ovde ne služi ničemu, nismo SAD, nemamo 4ti amandman, zbog želje SNS da iscedi svaki dinar imamo jako restriktivan zakon o oružju. I pored svega toga zločin je počinjen, nezamisliva tragedija, legalnim oružjem drugog lica. Nije stvar u pištolju i pristupu istom. Kinezi noževima uspeju 10+ , Bože me oprosti. Ali jeste problem u društvu, i to moramo da rešimo. 90tih je bila daleko veća kriza i daleko više oružija i opet se ovako nešto nije desilo. Pojedinačani slučajevi tu i tamo ali ništa ovako. Tužno je videti da smo sada na gorem mestu nego jebene 1993.
  3. Možemo jedino da krivimo Amere za kapitalizam koji je glavni uzrok modernog brzog društva gde niko nema ni vremena ni energije za tuđe a ni svoje problem i za samu instituciju school shootinga. Kada znanje o tome "kakav spektakl možeš da napraviš i da ostaneš upamćen ako samo upucaš sve druge klince koji te nerviraju" postoji nemoguće ge je sprečiti da se širi. Mislim da je u Severnoj Koreji bilo incidenta. Samo su oni kao i Kinezi nenauružani pa to rade noževima.
  4. Jeste bolesni bre ? "Zapadne vrednosti"? Pa ovakva sranja se dešavaju počesto i u Kini i u Rusiji zadnjih godina. Gde to onda nisu "zapadne vrednosti", kod Talibana? Otuđenost u društvu i nedostatak empatije vrlo uspešno funkcioniše i bez ljudskih prava i demokratije i bilo čega sličnog. Možda je prvo jasno zapaženo u SAD ali nije ničim ograničeno kao što vidimo. Gledajući mapu na engleskom očekujem da je ubica na nekom od chan-ova dobijao ohrabrenje i savete.
  5. Iako si rekao ne Skoda, pogledaj Oktaviju na sajamskim popustima,
  6. Gledam vest i ne verujem. Bože sačuvaj... Neka mu je laka zemlja i večna slava.
  7. A zasto nov? Za 10k mozes mecku C klasu bog da te vidi :D
  8. Fieste samo prethodna generacija. Možda sam video jednu novu. Kad su nalupali cene... Sent from my SM-G930F using Tapatalk
  9. Hvala. Pitao sam u Telenoru, jedva su našli moju lokaciju uz dosta kopanja po google street view da priđu ulazu. Navodno može 20Mbita. Ako je tako to je super u odnosu na ADSL od 8.5Mb... SBB nije opcuja, jako loše instalacije u zgradi, SBB hoće da ih sredi za džabe ako svi stznari plate sva zaduženja... i tako se prepucavaju bože blagi evo 10 godina. E sad, video sam drugde da su ljudi dobijali te probne uređaje da vide radi li stvarno... mani ništa za to nije spomunjano, zavisi od dela Bg ili od ljubaznosti službenika? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
  10. Ima li neko iskustva sa VIP 4G "flat" mobilnim kućnim netom?
  11. Za Grand sam čuo priča i priča mada ne za Fordove ali... Dead serious, koji domaći uvoznici/ovlašćeni servisi rade svoj posao dovoljno dobro da opravdaju kupovinu novog auta i sva potrebna održavanja pod garantnim rokom?
  12. Novi i30, novi Rio? Prestpostavljam da nova Ibiza nece skoro stici kod nas...
  13. Volim ortake koji rade tamo... I navijam da im konačno bude odobren taj master/doktorat u Mančesteru ili Gisenu ili gde već i da se vrate struci. Nemam obavezu da volim NCR a kamo li tu domaću priču sa subvencijama i političkim marketingom.
  14. Jel sada razumete zašto ne volim NCR :P
  15. Ama nije nista lose niti sam to ikada rekao. Sve sto kazem je da je tesko smatrati NCR IT gigantom jer im to nije primarna delatnost. Mislim ITa ima u svemu danas, i u kasama i u tosterima i u automobilima. Problem su samo beskrajne vladine subvencije i jednim delom Trizmina uloga. Smatram lizing agencije odvratnim parazitima. PSTech nije ni pokusavao da trazi subvencije koliko sve vlade boli dupe za domaci IT sektor. Endava je odmah dobila obecanja. A jedan NCR je 20-30 manjih domacih IT firmi. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
×
×
  • Create New...