Get Adobe Flash player

shpanac

The X
 • Content count

  1,064
 • Joined

 • Last visited

About shpanac

 • Rank
  7 of 9/11

Profile

 • Gender
 • Omiljene igre:
  C&C Generals
 • Lokacija:
  SRBIJA

Recent Profile Visitors

3,771 profile views
 1. Dadiljao sam neke Slovence željne provoda, i kad je ponestalo svih alternativa svugde, oko pola 8 ujutro smo upali u neku cigansku kafanu ispod pruge - BIP za sve! Bukvalno sam ga prevrtao da vidim jel ima rok trajanja :D
 2. Meh, MC ima tužno loše trenutke tokom ovog turnira, a ni to sa furionom nije bilo baš tako maestralno.
 3. Meni je najjače što on stavi spojler a ti ga ovako iskusno prcaš :)
 4. Bolji ti je behaviour score od mog, ti si samo nama ovde toksičan!
 5. Dobro, kapiram poentu. Imaš je donekle ali, ALI! Čitav reddit ima upravo taj razmaženi stav gde žele da budu princeze koje odgledaju sat vremena dote svake večeri i MOŽDA pročitaju rezultate od polufinala i nadalje. Upravo zato ne razumeju da je logistički, i logički, neverovatno teško izvesti to o čemu govorimo. Za pet minuta komentara posle partije, ekipa koja bi o tome diskutovala (2-3 čoveka) mora da pogleda tu istu partiju. Zbog tempa kojim group stage ide, moraju da postoje 4 takve ekipe. Turnirski dan je juče trajao 12 sati i čak ga ni ja nisam ispratio jer znam da je suludo, i nemoguće. 20 mečeva pogledati i upiti. 18 timova na turniru, 5 igrača po timu, 30 heroja minimalni trenutni korisni hero pool(potencijalno). Nema poente pričati o taktikama, fazonima, trikovima, ili perspektivi bilo čega takvog. Kada na zdravorazumske tasove staviš tu količinu posla, ali i sušenja mozga svih uključenih koji jednostavno nemaju inspiracije da pričaju o takvim stvarima 10 dana (nemoguće je, bukvalno, ponovićeš svoje reči već 5, dana, a kamoli 10,) - protiv želja princeza sa reddita koje gledaju 1 sat dnevno i žele da čuju 3k sheever koja im kaže kako je GH chainstun pobedio gejm iako ti svi vide koji su odgledali gejm, kada izvažeš te dve stvari zaključak je jasan - Valve je napravio pravu odluku i panela u ovoj fazi turnira (barem ovakvog formata) ne treba ni biti.
 6. Zato što ako si samo pokušao da gledaš mečeve, možeš da pričaš o maksimalno jednom meču od 4 završena. A i tada ga je teško obraditi u smislu analize. Nemoguće je posle 7 godina Dote u ovom formatu drviti 10 dana vezano o mečevima, igračima, taktikama jer sve postane ižvakano i rečeno 100 puta. Odgledaj jedan TI tako što ćeš gledati sve mečeve i zgadiće ti se bilo kakvo pričanje od strane komentatora i analitičara.
 7. Jeste li vi realni sa tim pitanjem? 20 mečeva, 12 sati dote, 4 meča simultano, bukvalno stalno imaš šta da gledaš??? Kako ali i ZAŠTO praviti četiri ekipe da bleje u studiju 12 sati??? Gledaj Dotu, što ti treba neko da te vodi za ruku kroz partiju i zanima i 15 minuta između mečeva. Prebaci kanal na twitchu, gledaj još Dotke.
 8. Moj favorit! :D I isto sjajan:
 9. Tekst je i dalje legit, samo treba preimenovati :D
 10. a sta se desilo sa Juronovim kostimom?
 11. Sto dirate Mohra, on uvek pobedi, ili svoj tim, ili protivnicki!
 12. Dobro je, bar su oni svi dobili vize.
 13. Smara me da razgovaram jako sa tobom jer si u zabludi da tumačiš bilo šta od ovoga ispravno, samo te molim da ne farbaš ovaj narod da je Blitz u krivu, jer eto trubiš da znaš bolje od jednog od najpoštovanijih coacheva na sceni: 1) sve je savršeno ok sa mojim izražavanjem a to da li te drma ADD ne znam 2) lik priča iz ugla pro partije a daje primer na pub partiju, i naglasio je više puta da primer možda nije savršen ali da hoće da kreira sadržaj 3) protivnici definitivno nemaju info gde mu je tim, nalaze se pored 2 teleport anchor pointa i 100% bi se povukli da se bilo ko pojavi na tom toweru - išli su naslepo i prošlo im je 4) katastrofalni sled okolnosti postoji jer njegov tim ne može da se posveti objektivu sledećih xyz sekundi, protivnik je uzeo 1k golda, i pobeđuju fight jer je u pitanju pub i usralo ih je - uostalom, lepo kaže "you do not want to depend on plays like this to win clashes" implicirajući na 4 man black hole. To je suština svega. Njih je usralo sa ishodom, ali to ne znači da je silovao primer, već da je lepo naglasio šta je moglo da se desi. 5) plavi kvadrat je savršeno realna priča o kojoj je pričalo tona igrača, specifično najglasnije i najdetaljnije PPD na njegovom strimu, i priča je stara 2+ godine. Dodatno o tome su pričali Zai, RTZ i Dendi indirektno, bukvalno pre 20 dana na Summitu 7, tako da opet, nemoj da trubiš 6) bukvalno nijedan negativni komentar na internetu nije postojao o ovome i velika većina igrača razume šta lik govori na nekom nivou razumevanja, samo si ti došao ovde da sereš Uostalom, ne pada mi na pamet da se raspravljam sa tobom više, mojne da missleaduješ narod.
 14. Čitav dan negde u pozadini glave me svrbi da odgovorim a sad sam odigrao gejm koji me naterao da ovde pojasnim, jer mažeš ljude da misle pogrešno. Iskreno najradije ne bih komunicirao ali missleaduješ ljude ovde. Snimak sam već okačio sa predznanjem da ko shvati shvatiće, ko ne shvati lupetaće tako kao ti. Na slici je crvena linija zona visiona dire tima. Kao što se vidi gube strahovito i fale im narandžasti toweri koji im uskraćuju kontrolu velikog dela mape. Plavi kvadrat je takozvana zona smrti koja ukratko kaže, nepisanim pravilom "AKO PROTIVNIK IMA T1 OFFLANE I T1 MIDLANE A TI NEMAŠ, NE SMEŠ BITI OVDE" i svaki 3k keri bi to već trebalo da kapira i zna. Jednostavno nema protivnik šta drugo da radi, a tvoj tim ne može iskontrolisati mapu protiv tri teleport anchor pointa koje imaju u vidu shrine i 2xt1 towera. Roze su najbliže teleport zone za teleport dva igrača koji su forsirali botlane, a sada su u žutom kvadratu. Njima treba minimum od ~17-20 sekundi da rotiraju toplane i uzmu borbu na top t1, a ni u najbližem planu im to nije, jer se vidi da idu da farmaju. Samim tim, pošto je ovo 7k+ average game, i svi ljudi na mapi vide ovo što sam nacrtao i objasnio, ne postoji NI TEORETSKA šansa da će: underfarmed troll i lc bez itema u minut 15 kada je ključno vreme za enigmin dagger i znaju da on dolazi protiv black hole za koji znaju da ga enigma ima protiv tima za koji IDEJU NEMAJU gde je jer nemaju NIŠTA visiona sa 2 saigrača KOJI NE MOGU da se teleportuju pushovati kroz kvadrat smrti i rizikovati smrt 2 core igrača za t1 offlane tower jesam spomenuo da im OD nije ni blizu niti može biti bez 20+ sekundi trčanja? Tako da, blitz je apsolutno u pravu, i trebao je da ode gore (što je lagano mogao postići trčeći) i baci iz mraka midnight pulse i protivnici bi bili srećni da se okrenu i odu. A postoji i ona stavka da je on 7k trener ekipe koja ima veterana poput Mizerija a ti pričaš kako je usilio priču i naveo vodu na svoju vodenicu. Isto tako poenta ganka sa Balanarom jeste da je greedovao malo jungle farma umesto da bude gde mu je ostatak ekipe, i zato je uhvaćen. Neko na mapi mora i umirati kad ne možeš kontrolisati istu, ali je njegova greška što je tokom noći otišao u Afriku. Ne moraš da odgovoriš pošto znamo koliko dobro procenjuješ talente, ali nemoj da missleaduješ ljude.